Fenerbahçe-Galatasaray derbisindeki hakarete dava

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde taraftar tribününden Galatasaray ile teknik direktör Fatih Terim’e yönelik hakaret içeren tezahüratta bulunduğu belirlenen kişi hakkında dava açıldı.

Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanan maçta, taraftar tribününden Galatasaray ile teknik direktör Fatih Terim’e yönelik hakaret içeren tezahüratta bulunduğu belirlenen kişi hakkında dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Eyüp Kara tarafından hazırlanan iddianamede, Fenerbahçe Spor Kulübü taraftarı olan Timur Cihan Saylam’ın, 6 Şubat’ta Fenerbahçe ve Galatasaray futbol takımları arasında oynanacak olan müsabakayı izlemek üzere Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde bulunduğu anlatıldı.

İDDİANAME: KÜFÜR İÇERİKLİ TEZAHÜRATTA BULUNDU

Sanık Saylam’ın stadyumda çalınan şarkıya eşlik ettiği aktarılan iddianamede, şarkının nakarat kısmından sonra ise küfür içerikli tezahüratta bulunduğu ve bunu sosyal medya hesabı üzerinden de paylaştığı ifade edildi.

İddianamede sanığın ifadesinde, statta çalınan şarkıya eşlik ettiğini, ardından söz konusu tezahüratı yaptığını, bu anı sosyal medya hesabından paylaştığını, hesabının kapalı olduğunu, sadece takip eden arkadaşlarının gördüğünü, arkadaşlarından birinin bu videoyu sosyal medyada paylaştığını ve pişman olduğunu söylediği aktarıldı.

İddianamede, sanık Timur Cihan Saylam’ın ‘hakaret içeren tezahürat’ suçundan 50 günden az olmamak üzere adli para cezasına çarptırılması ve bir yıl süreyle seyirden yasaklanma tedbirinin uygulanması talep edildi.

Hazırlanan iddianame, gönderildiği Anadolu 3. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sanık Timur Cihan Saylam ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.