Fenerbahçe, Braga’ya acımadı!

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Portekiz’in Braga ekibi ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma Fenerbahçe’nin 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 turu ilk maçında Fenerbahçe, Portekiz ekibi Braga’yı konuk etti.

Ülker Stadyumu’nda oynanan ve Fransız hakem Clement Turpin’in düdük çaldığı maç Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Sarı-lacivertli ekibimize galibiyeti 83. dakikada Mehmet Topal getirdi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, 17 Mart Perşembe günü Portekiz’de oynanacak rövanş öncesi avantaj sağladı.

fenerbahce2

PEREIRA’DAN ÜÇ SÜRPRİZ!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Portekiz ekibi Braga karşısında takımını son oynadıkları Akhisar Belediyespor maçına göre 3 değişiklik yaparak sahaya çıkardı.

Ülker Stadı’nda oynanan karşılaşmada Pereira, Manisa’da 3 puan kazandıkları maçın ilk 11’inde forma giyen Michal Kadlec, Hasan Ali Kaldırım ve cezalı Diego Ribas’ın yerine Bruno Alves, Caner Erkin ile Ozan Tufan’a şans verdi.

Ligdeki Akhisar Belediyespor maçında cezaları nedeniyle forma giyemeyen Caner ve Alves, Braga karşısında ilk 11’de oynadı. Kırmızı kart cezalısı Diego’nun yerine ise Ozan Tufan forma şansı buldu.

Sarı-lacivertliler, Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Josef de Souza, Ozan Tufan, Alper Potuk, Volkan Şen ve Robin van Persie 11’iyle sahada yer aldı.

Fenerbahçe’nin yedek kulübesinde ise Fabiano Ribeiro, Michal Kadlec, Hasan Ali Kaldırım, Gökhan Gönül, Raul Meireles, Luis Nani ve Fernandao şans bekledi.

DIEGO CEZALI, MARKOVIC SAKAT

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı süren Lazar Markovic ve kırmızı kart cezalısı Diego, Braga karşısında kadroda yer bulamadı.

Uzun süredir sakatlığı devam eden Markovic bu maçta da takımını yalnız bırakırken, Diego ise 3 maçlık cezasını bu karşılaşmada tamamladı.

TRİBÜNLERDE KOREOGRAFİ ŞOV

Fenerbahçeli taraftarlar Braga maçında hazırladıkları koreografiyle görsel şova imza attı.

Takımlar seremoniye çıktığında Okul Açık Tribünü’ndeki taraftarlar ellerindeki sarı-lacivert kartonları açtı. Daha sonra yukarıdan büyük pankart üzerinde kanarya figürü yapıldı. Altına da İngilizce olarak “The Boss of Europe” yani “Avrupa’nın patronu” pankartı açıldı.

Aynı tribündeki taraftarlar maçın başlama düdüğüyle birlikte ise İstiklal Marşı’nı okudu. Öte yandan Ülker Stadı’nda tribünlerinin tamamına yakını doldu.

BURSASPORLU ESKİ OYUNCU JOSUE YENİDEN KADIKÖY’DE

Türkiye’de 1,5 sezon Bursaspor forması giydikten sonra ocak ayında Braga’ya transfer olan Josue Pesqueira, Fenerbahçe karşısında sahaya ilk 11’de çıktı.

Süper Lig’de Bursaspor’un Fenerbahçe’yle oynadığı maçta takımının attığı tek golün asistini yapan Portekizli futbolcu, Kadıköy’e bu sezon ikinci kez rakip olarak geldi.

İLK DAKİKA İLK ŞUT!

Taraftarının desteğiyle maça baskılı başlayan Fenerbahçe’de Ozan Tufan, ilk dakikada Braga kalesini yokladı. Ceza sahası önünde kendisine gelen topa Ozan sert vurdu, yerde seken meşin yuvarlak kalecinin kucağına gitti.

BRAGA’NIN İLK ŞUTU JOSUE’DEN

Kadıköy’de ilk bölümdeki baskıyı atlatan Portekiz ekibi Braga, maçtaki ilk şutunu bu havayı daha önce tatmış Josue ile buldu. Bir dönem Bursaspor’da forma giyen Josue, kaleyi karşıdan gören uzak bir noktadan sol ayağıyla vurdu ancak top dışarı çıktı.

KONUK İYİ KAPANDI, TEMPO YÜKSELMEDİ

Oynadığı son 15 maçı kaybetmeyen Braga, Fenerbahçe karşısında alan savunmasını iyi yapınca temsilcimiz ilk yarıda rakip kalede tehlikeli pozisyon bulmakta zorlandı. İkili mücadele ve karşılıklı top kayıplarıyla geçilen ilk 45 dakikada gole yaklaşan bir takım olmadı.

BRAGA TEHLİKELİ GELDİ, BAYRAK KALKTI

Maçta ilk yarının en tehlikeli pozisyonu 41. dakikada Braga’dan geldi. Savunmanın arkasına sarkıtılan topta Silva kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Bu karar için Bragalı oyuncular ve teknik heyet, Fransız hakeme itirazda bulunsa da karar değişmedi.

İlk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

BRAGA ETKİLİ BAŞLADI

Mücadelenin ikinci yarısına konuk Braga biraz daha etkili başladı. Fenerbahçe, klasikleşen presini yapmayı kesinde orta sahayı rahat geçen Bragalı oyuncular Volkan Demirel’in koruduğu kaleye ciddi akınlar düzenledi. Sol kanattan gelişen ataklarda önce Silva, ardından Ahmet Hassan tehlikeli oldu ancak Fenerbahçe savunması bu tehlikeleri savuşturmayı başardı.

KANARYA TEMPOYU GİDEREK ARTIRDI

İkinci yarının ilk 5-6 dakikasından sonra Fenerbahçe, bilindik Fenerbahçe gibi oynamaya başladı. Özellikle Volkan Şen’in soldan getirdiği toplarla etkili olan temsilcimiz 53. dakikada Van Persie ile arka direkte bir pozisyon yakaladı ancak Hollandalı’nın kontrolü iyi olmayınca savunma araya girdi.

GOLÜ BULDUK AMA BAYRAK HAVADA…

Fenerbahçe 54. dakikada golü buldu ancak ofsayt bayrağına takıldı. Soldan Volkan Şen getirip topu gerideki Caner’e gönderdi. Caner’in ön direğe ortasında Van Persie vuruşunu yaptı ka topu ağlara gönderdi ancak yardımcının kaldırdığı ofsayt bayrağı sevincimizi kursağımızda bıraktı.

PEREIRA’DAN DEĞİŞİKLİKLER

Braga kalesinde baskıyı kuran Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira ilk değişikliğini yaptı. Son bölümde sol kanatta etkili ataklar gerçekleştiren Volkan Şen kenara gelirken Luis Nani oyuna dahil oldu.

Bu değişiklikten 10 dakika sonra Ozan Tufan’ı kenara alan Portekizli hoca Raul Meireles’i oyuna sürdü.

BRAGA SAVUNMASI ÇOK DİKKATLİ

Maçın 75. dakikasında temsilcimiz Braga kalesine yine tehlikeli gitti. Sağdan bindiren Alper son çizgiye indi, içeri çevirdi ancak savunma karşıladı. Sonrasında Şener içeri ortaladı ancak dikkatli Braga savunma müdahale etti ve atağı savuşturdu.

JOSUE’NİN ŞUTUNDA VOLKAN UZADI

Karşılaşmanın 76. dakikasında hızlı çıkan Braga’da kaptan Josue uzun süre sürdüğü topu kaleye 25 metre varken şut çekti. Direk dibine giden topu Volkan Demirel harika bir refleks göstererek tek eliyle kornere çeldi.

ALPER ÇIKTI FERNANDAO GİRDİ

Kadıköy’de dakikalar azalırken Vitor Pereira son hamlesini yaptı ve Brezilyalı golcüse Fernandao’yu oyuna sürdü. 79. dakikada Robin van Persie’yi kenara alan Pereira, Fernandao’yu oyuna soktu.

fenerbahce3

‘ÖRÜMCEK ADAM’ TOPAL’DAN HARİKA GOL!

Fenerbahçe, uzun süredir aradığı golü 83. dakikada buldu! Rakip yarı alanın ilk metrelerinde topu kapan Mehmet Topal, Braga ceza alanına kadar ilerledikten sonra sol ayağının içiyle plase bir vuruş yaparak kaleci Matheus Lima’yı mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Kalan bölümde başka tehlike olmadı ve Fenerbahçe maçı 1-0’lık galibiyetle tamamladı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.