Fenerbahçe borsada en fazla kazandıran spor şirketi oldu

Trendyol Süper Lig’in zirvesinde yer alan Fenerbahçe Futbol AŞ, Borsa İstanbul’da işlem gören spor şirketleri arasında ekim ayını yüzde 27,7 yükselişle tamamlayarak en fazla kazandıran spor şirketi oldu.

Trendyol Süper Lig ve Avrupa’da grubunda lider olan Fenerbahçe, Borsa İstanbul’da işlem gören spor şirketleri arasında geçen ayı yüzde 27,7 yükselişle tamamlayarak en fazla kazandıran spor şirketi oldu. Fenerbahçe böylece yatırımcısını da sevindirdi.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımların hisseleri ise geçen ay yüzde 15,3 kazandırdı. Süper Lig’de zirve ortağı olan Galatasaray, borsada geçen ay iyi bir performans gösterdi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ ise ekim ayında borsada yüzde 1,6 arttı.

Eylül ayında en fazla kazandıran spor şirketi olan Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği ise geçen ay borsada yüzde 17,9 kaybettirdi.

BEŞİKTAŞ’IN HİSSE FİYATI 7 KATINI AŞTI
Spor kulüplerinin hisselerinde geçen yıla göre sert yükselişler yaşandı. Yükselişlerde gerçekleştirilen etkili transferler ve yapılan sponsorluk anlaşmaları etkili oldu.

Geçen yılı 5,94 lirayla tamamlayan Beşiktaş’ın hisse fiyatı, ekimde 44,30 liraya yükselerek 7 katını aştı. Beşiktaş, böylede borsada yıl sonuna göre yüzde 645,8 artış kaydetti.

Galatasaray yıl başından bu yana yatırımcısına yüzde 103,5, Fenerbahçe yüzde 78,6, Trabzonspor yüzde 12,4 kazandırdı.

PİYASA DEĞERİ EN YÜKSEK KULÜP FENERBAHÇE

Halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine kulüp Fenerbahçe sahip oldu. Fenerbahçe, ekim ayını 12 milyar 887 milyon 196 bin lira piyasa değeriyle tamamladı.

Fenerbahçe’nin ardından 10 milyar 632 milyon lirayla Beşiktaş, 9 milyar 450 milyon lirayla Galatasaray, 3 milyar 90 milyon lirayla Trabzonspor izledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.