Feminist grup, güzellik yarışmasına açtığı davayı kaybetti

Fransa’da bir feminist grup, ülkede düzenlenen güzellik yarışmasına açtığı davayı kaybetti. Grubun iddiası, yarışmaya katılma koşulları arasında yer alan yaş, boy ve medeni hal kıstaslarının ayrımcı olduğuydu.

Fransa’da bir feminist grubun, ülkede düzenlenen güzellik yarışmasına karşı açtığı ayrımcılık davası sonuçlandı. Başkent Paris’teki Bobigny komününde cuma günü görülen duruşmada iş mahkemesi, Feminizme Cesaret Et (Osez le féminisme) adlı grubun iki yıl önce açtığı davada haksız olduğuna karar verdi.

Feminist grup, mahkeme kararını detaylıca inceledikten sonra temyize gidip gitmeyeceklerini değerlendireceklerini söyledi.

Yapım şirketi ve organizatörler ise karardan memnun olduklarını belirterek, “Miss France tüm kadınları temsil etmeye devam ediyor” dedi.

‘YARIŞMA ŞARTLARI KANUNLARI İHLAL EDİYOR’
Independent’in haberine göre, feminist grupla birlikte Miss France güzellik yarışmasına başvuruları geri çevrilen üç kadın, 2 Ekim 2021’de açtıkları davada, yarışmanın organizatörlerini ve TF1 kanalında yarışmayı yayımlayan Endemol Yapım’ı ayrımcılıkla suçlamıştı. Miss France, yarışmacıların 25 yaşın altında, 170 santimetreden uzun ve bekar olmasını şart koşuyordu. Davacılar ise bu kıstasların Fransız iş kanununu ihlal ettiğini savunmuştu.

Feminist grubun avukatı Violaine De Flippis-Abate, kanunun “ahlak, yaş, medeni durum ve fiziksel görünüş” gibi kıstaslar üzerinden ayrımcılık yapılmasını yasakladığına dikkat çekmişti. Dönemin Cinsiyet Eşitliği Bakanı Elisabeth Moreno da yarışmanın kurallarının gerici olduğunu ve ayrımcılık yaratabileceğini savunmuştu.

Feminizme Cesaret Et, seçilen modellerin Endemol Yapım’la sözleşme imzaladığını, dolayısıyla sürecin iş kanunlarına tabi olduğunu öne sürmüştü.

‘AYRIMCILIK YOK’ DEDİLER AMA ŞARTLARI DEĞİŞTİRDİLER
Öte yandan 17 Aralık’ta düzenlenen son yarışmada organizatörler, bazı kıstaslarda halihazırda değişikliğe gitmişti.

Buna göre 18 yaş üstü adayların, boy ve medeni durum sınırlaması olmadan yarışmasına izin verilmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.