FBI Kongre baskınına katılanların peşine düştü! Tek tek gözaltına alınıyorlar!

ABD’de Trump destekçilerinin Kongre’yi basmasının ardından harekete geçen FBI baskına katılan kişileri gözaltına almaya başladı.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) kongre baskınına katılan kişilerin peşine düştü. İlk gözaltına alınanlardan biri Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin ofisine girip masasına ayağını uzatan Richard Barnett oldu.

60 yaşındaki Barnett’a kamu malını çalmak dahil 3 suçlama yöneltildi. Pelosi’nin bilgisayarının çalındığı açıklandı.

Trump yanlısı aşırı sağcı “Proud Boys” grubunun bilinen üyelerinden Nick Ochs kongre binasında çektiği fotoğrafını internetten paylaşmıştı. Kongre’ye yasadışı girmekle suçlanan Ochs’un Hawaii’de gözaltına alındığı, pazartesi günü mahkeme karşısına çıkacağı açıklandı.

EYALET MECLİSİ ÜYESİ DE GÖZALTINA ALINDI

Gözaltına alınan isimlerden biri de kongre binasında göstericilerle birlikte video çeken West Virginia Eyalet Meclisi üyesi Derrick Evans oldu. Evans’a yasak bölgeye girme suçlaması yöneltildi.

Baskında çaldığı kongre kürsüsüyle fotoğraf çektiren Adam Johnson da Florida’da gözaltına alındı

Kongre baskını sırasında kurşun geçirmez yelek ve polis kalkanıyla görüntülenen Aaron Mostofsky’ın Brooklyn Yüksek Mahkemesi yargıcının oğlu olduğu belirlendi. Mostofsky olay sonrası evinin önünde görüntülendi.

ABD Başkanına cephe alan isimlerden cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham ise, Trump taraftarlarının tepkisiyle karşılaştı.

Ronald Reagan havaalanında senatörün etrafını saran Trump destekçileri Graham’a “hain” diye seslendi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.