Fazıl Say’dan polisin hekimlere müdahalesine sert tepki: Yeter, cahiller! Gidin artık!

Ünlü piyanist Fazıl Say, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakmak isteyen doktorlara polislerin müdahale etmesine tepki gösterdi. Sosyal medyadan bir paylaşımda bulunan Say, “Orada yasak, burada şiddet. Yeter! Cahiller! Gidin artık!” ifadelerini kullandı.

YouTube video

14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle Taksim’de Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakmak isteyen İstanbul Tabip Odası üyelerine polis sert şekilde müdahale etti; müdahale sırasında 89 yaşındaki Op. Dr. Erdinç Köksal yere düştü.

‘YETER! GİDİN ARTIK!’

Sağlık emekçilerine yönelik polisin sert müdahalesine ve Köksal’ın yere düşürülmesine birçok tepki gelirken; dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say da, yaşananlar sonrası sessizliğini bozdu.

Ünlü piyanist, sosyal medyadan şu paylaşımı yaptı:

“Dünya kadınlar gününde kadınlarımıza itiş kakışlar, yasaklar. Dünya Sağlık Çalışanları gününde 80 küsür yaşındaki doktorumuzu iteleyip yere düşürmeceler. Tepkiler… Ekonomistlere, sanatçılara tehdit, hakaret.. Orada yasak, burada şiddet. Yeter! Cahiller! Gidin artık!”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.