Faruk Tınaz’ın ölümünde şoke eden iddia

Pankreas kanseri nedeniyle geçtiğimiz aralık ayında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren usta sanatçı Faruk Tınaz’ın eşi Canan Tınaz, hayat arkadaşının doktor ihmali nedeniyle öldüğünü ileri sürdü.

Bir süredir pankreas kanseriyle mücadele eden Türk Sanat Müziği’nin usta isimlerinden Faruk Tınaz (65), geçtiğimiz aralık ayında tedavi gördüğü Acıbadem Fulya Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti.

Acı haberi, yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye Jokey Kulübü, “Faruk Tınaz’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhuma Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere yakınlarına ve atçılık camiamıza başsağlığı dileriz” açıklamasıyla duyurmuştu.

‘BÜTÜN RAPORLARA BAKMADI’

Sanatçının ölümüne dair çarpıcı bir iddiada bulunan Faruk Tınaz’ın eşi Canan Tınaz, “Çok büyük bir doktor ihmali var. Evet pankreas kanseri, ama iki yıl önce bir doktorun pankreastaki lekeyi görüp bütün raporlara bakmamasından kaynaklanıyor” demişti.

Canan Tınaz, “Doktor raporları atladığı için teşhis yanlış konuluyor. Zaten bununla ilgili altı ay önce Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Süreç devam ediyor. O zaman yapılan ihmal, bir anda karşımıza dördüncü evre kanser olarak çıktı” ifadelerini kullanmıştı.

‘HUKUK SÜRECİ DEVAM EDİYOR’

Milliyet’te yer alan habere göre; ünlü ismin vefatından aylar sonra Canan Tınaz, daha önceki doktor ihmali iddialarını tekrar gündeme taşıdı. Tınaz, dün sosyal medya hesabından ‘Faruk Tınaz hayatını bir doktor ihmalinden kaybetmiştir” şeklinde bir paylaşım yaptı ve ekledi:

“Dostlar, pankreas kanserinden kaybettiğimiz; benim canımın yarısı ve sevenlerini bu konuda aydınlatmak ihtiyacı duyuyorum. Her yıl sağlık kontrollerini yapan, iyi kalpli, canım eşim, bir doktorun kurbanı olarak hayata gözlerini yumdu. Dava, hukuk süreci içinde devam etmektedir. Gönül yarasına, kulaktan şifa olmadığı gibi, hukuk işleyişine de boynumuz kıldan ince bekliyoruz.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.