Fahriye Evcen’in zirvedeki büyük gururu

Dünyanın en büyük sinema-tv veritabanı IMDB’nin güncel starmetre puanına göre Fahriye Evcen şu ana kadar Türk oyuncular içerisinde en üst seviyeye ulaştı.

Fahriye Evcen, IMDB starmetre puanına göre global sıralamalarda 1617. olarak 2018′ de Türk oyuncuların ulaştığı en üst seviyeye yerleşti.

FAHRİYE EVCEN NASIL KEŞFEDİLMİŞTİ

Fahriye, Düsseldorf Üniversitesi’nde sosyoloji okurken amatör olarak tiyatroyla ilgilenir. Türkiye’ye geldiği tatillerden birinde rahmetli Oya Aydoğan’ın yaptığı televizyon programına seyirci olarak katılır.

Fahriye Evcen bir röportajında o dönemi şöyle anlatıyor:

“Televizyon hiç aklımda yoktu, tiyatro yapmayı istiyordum. Oya Aydoğan,‘Oyunculuk yapmak ister misin?’ dedi.

Orada kurulu bir düzenim vardı ve buraya taşınmayı istemediğim için önce reddettim. Sonra oyunculuğun yapmak istediğim meslek olduğunu düşünüp ‘Neden Türkiye’de başlangıç yapmayayım ki?’ dedim…

”Fahriye, Düsseldorf Üniversitesi’ndeki kaydını dondurup Türkiye’ye gelir. 2005’te Oya Aydoğan’ın yönetmen Ümit Efekan’a önermesiyle ‘Asla Unutmam’ dizisinde oynar.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.