Fahir Atakoğlu ‘For Love’la (Aşk İçin) farklı müzik kültürlerini bir araya getirdi

Dünyanın önde gelen bestecilerinden Fahir Atakoğlu yeni albümü ‘For Love’la (Aşk İçin) farklı müzik kültürlerini bir araya getirdi.

Müzik dünyasının duayen ismi 13 parçadan oluşan bu eser için dünyanın dört bir yanından gelen müzisyenlerle bir araya geldi. İspanya’dan Buika, İtalya’dan Letizia Gambi, Brezilya’dan Luciana Souza gibi dünyaca ünlü yıldızların vokal olarak eşlik ettiği albümde, Amerikalı, İspanyol, İtalyan, Fransız, Kübalı, Kanadalı, Brezilyalı ve Türk olmak üzere 8 ayrı ülkeden 42 müzisyen yer aldı.

EN ANLAMLI ALBÜM KAPAĞI!

Atakoğlu For Love (Aşk İçin) isimli bu albümün kapağında eşi Tülin Atakoğlu’nun yaptığı bir yağlıboya çalışmasına yer verdi. Türkiye’de filmler ve müzik dünyasının yıldız isimleri için yaptığı bestelerin yanı sıra dünya çapında hazırladığı albümlerle de ülkemizi başarıyla temsil eden Atakoğlu, bu özel projeyi “Farklı ülkelerden, farklı dilleri olan, farklı sanatçıları bir araya getirmek istedim” sözleriyle anlattı. Albümün çıkış şarkısı Por Amor’u (For Love) dünyaca ünlü şarkıcı Buika seslendirdi. ‘Por Amor’ şarkısının sözlerine de imza atan Buika, 1994’te Sertab Erener’in seslendirdiği, bestesine Fahir Atakoğlu’nun imza attığı ‘Lal’ şarkısını çok beğenip İspanyolca yazdığı sözlerle şarkıyı yorumladı.

blank

“İFLAH OLMAZ BİR AŞIK”

Dünyanın önde gelen caz müzik eleştirmeni Amerikalı Bill Milkowski ‘İflah Olmaz Bir Romantik’ başlıklı yazısında, “Dünyanın dört bir yanından farklı müzik kültürlerinin izlerini birleştirerek şaşırtıcı bir orijinallikle kendini ifade ederken her zaman anavatanının kültürüne de bağlı kalıyor” sözleriyle Atakoğlu’na olan hayranlığını dile getirdi. For Love (Aşk İçin) Republic Music etiketiyle bugün (14.09.2020) tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.