Facebook’tan önemli hamle

Facebook, işin içinde ABD başkanı Donald Trump’ın da bulunduğu, tartışılacak bir “askıya alma” haberiyle gündemde!

Facebook, politik veri analiz firması Cambridge Analytica’yı askıya aldığını duyurdu. Bu önemli bir gelişme çünkü Cambridge Analytica, ABD başkanı Donald Trump’ın başkan olmasındaki etkisiyle biliniyor.

Sosyal medya devi Facebook, yaptığı açıklamada bu askıya almanın nedeninin ilkelerinin çiğnenmesi olduğunu söyledi. Cambridge Analytica’nın üst grubu Strategic Communication Laboratories (SCL) de askıya alındı. Facebook’tan gelen yardımcı danışman Paul Grewal, bir blog gönderisinde şu açıklamayı yaptı:

“İnsanların bilgilerini korumak, yaptığımız her şeyin merkezinde yer alıyor ve biz de Facebook’ta uygulama işletenlerden aynı şeyi istiyoruz. 2015 yılında Cambridge Üniversitesi’nde bir psikoloji profesörü olan Dr. Aleksandr Kogan’ın bize yalan söylediğini ve Facebook Login yoluyla ve politik bir firma olan SCL / Cambridge Analytica’ya veri aktararak Platform Politikalarımızı ihlal ettiğini öğrendik. Kogan, bu verileri Eunoia Technologies, Inc.’den Christopher Wylie’ye de aktardı.”

Facebook 2015’te bu verileri elinde tutan tarafların verileri sildiğini söylemişti ancak şimdi tüm verilerin aslında silinmediğini söylüyor. Firma, gelen iddiaların doğru olup olmadığını anlamak için “agresif biçimde hareket ettiğini” ve her şey sonuçlanana kadar işin içinde olanların askında kalacağını söylüyor.

Facebook, Cambridge Analytica’nın Trump kampanyasıyla olan bağlantısıyla ilgili hiçbir şey söylemedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.