Facebook yasağı kaldırmaya hazırlanıyor

Sosyal medya devi Facebook, Avustralya haber sitelerine koyduğu yasakla ilgili geri adım attı. Avustralya haberlerinin Facebook platformuna geri yükleneceği öğrenildi

Sosyal medya sitesi Facebook’un Avustralya haber sitelerine koyduğu yasağı kaldırmayı planladığı bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Avustralya Hazine Bakanı Frydenberg, “Avustralya haberleri Facebook platformuna geri yüklenecek” ifadelerini kullandı.

Facebook, 17 Şubat’ta Avustralya medya şirketlerine ürettiği haberler için ödeme yapılmasını zorunlu kılan yasa tasarısı nedeniyle, Avustralyalılar’ın platformdaki haber paylaşımını engelledi.

Son gelişmelerle birlikte Facebook Avustralya’ya koyduğu yasağı kaldırmaya hazır olduğunu duyurdu.

Avustralya Hazine Bakanı Josh Frydenberg yaptığı açıklamada, “Avustralya haberleri Facebook platformuna geri yüklenecek ve Facebook, Avustralyalı medya kuruluşlarıyla müzakerelere girmeyi ve içerik için ödeme yapmak üzere anlaşmalara varmayı taahhüt etti” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.