Facebook ve Twitter, Rus hesapları kapattı

Facebook ve Twitter, Rus kurum ve kuruluşlarıyla bağlantılı olduğunu iddia ettiği hesapların engellendiğini duyurdu.

Facebook’tan yapılan açıklamada, dış müdahalenin önlenmesine ilişkin hizmet kurallarının ihlalinden dolayı 13 hesap ve 2 sayfanın kapatıldığını ifade edildi.

Bu hesapların, Rus ‘İnternet Araştırmaları Ajansı’ ile bağlantılı olduğu ve faaliyetlerinin ‘ağırlıklı olarak ABD, İngiltere, Cezayir, Mısır ve diğer İngilizce konuşan ülkeler ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerine odaklı’ olduğu ileri sürüldü.

Facebook’un, FBI’nin sunduğu veriler temelinde bu hesaplara yönelik soruşturma başlattığı belirtildi.

Twitter da 5 hesabın engellendiğini bildirdi. Twitter’den yapılan açıklamada, “Yüksek derecede doğrulukla Rus devlet kurumlarına mal edebileceğimiz platformdaki manipülasyonlardan dolayı 5 Twitter hesabını engelledik” ifadesine yer verildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.