Facebook tüm WhatsApp mesajlarını okuyor!

New York merkezli ProPublica tarafından yayımlanan rapora göre, Facebook çalışanlarının kullanıcıların WhatsApp mesajlarını görebildiklerini öne sürdü. Facebook bünyesinden 1000 kişinin sadece bu mesajları okuması için işe alındığı iddia edildi.

New York merkezli araştırma kuruluşu ProPublica tarafından yayımlanan yeni bir rapor, Facebook çalışanlarının WhatsApp mesajlarını okuyabildiğini ve sesleri dinleyebildiğini ortaya çıkardı. Rapora göre, Austin, Dublin ve Singapur’da milyonlarca kullanıcının iletilerini incelemek için 1000’den işçi çalıştırıldığı öne sürüldü.

Raporda, “”WhatsApp’ta sohbet başlarken kullanıcının cihaz ekranına bir bildirim geliyor. Bu sohbetin dışında hiç kimse ve WhatsApp bile mesajlarınızı okuyamaz ve dinleyemez.” İfadeleri doğru değil. WhatsApp’ın Austin, Dublin, Singapur ve Teksas’ta milyonlarca kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği araştıran 1000’den fazla sözleşmeli çalışanı var” denildi.

UÇTAN UCA ŞİFRELEME GÜVENLİ DEĞİL Mİ?

Uçtan uca şifreleme sistemi bulunan WhatsApp’ta mesajların, doğrudan mesajı gönderen ve mesajı alan kişi arasında olduğu garantisi verilse de, iddialara göre bu durum gerçeği yansıtmamakta olduğu söyleniyor.

ZUCKERBERG AKSİNİ İDDİA ETMİŞTİ

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, 2018 yılında yaptığı açıklamada, WhatsApp kullanıcılarının herhangi bir mesajını görmediklerini belirtmişti. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da bu açıklamaya karşı çıkarak, mesajların takip edebileceğini öne sürmüştü.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.