Facebook, GIF üretim ve paylaşım aracı Giphy’yi 400 milyon dolara satın aldı

Sarın almanın ardından Giphy’nin kütüphanesi, Instagram ve diğer Facebook uygulamalarına entegre edilecek.

Giphy, kullanıcılarına GIF oluşturma, paylaşma ve düzenleme konusunda pek çok araç sunuyor. Son birkaç yıldır Instagram, Facebook, Facebook Messenger ve WhatsApp da, Giphy’nin API’si sayesinde kullanıcılarına GIF seçenekleri sunuyor. Hatta Facebook’un açıklamasına göre; Giphy’nin trafik kaynaklarının yüzde 50’sini Facebook uygulama ailesi oluşturuyor.

Instagram’ın Ürün Başkan Yardımcısı Vishal Shah, “İnsanlar yine GIF’ler yükleyebilecek, geliştirici ve API ortakları yine aynı API’lere erişebilecek ve Giphy’nin yaratıcı topluluğu harika içerikler üretmeye devam edebilecek” açıklamasını yaptı.

Twitter, Pinterest, Slack, Reddit gibi popüler platformlar da Giphy’yi daha önceki gibi kullanmaya devam edebilecek. Şimdilik Giphy’nin bu hizmetlerinde bir değişiklik olmayacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.