EYT’liler ilk maaşı ne zaman alacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, 24 yıl aradan sonra Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi ve yasalaştı. EYT’ye ilişkin açıklamada bulunan Bakan Bilgin, ilk maaşların Nisan ayında ödeneceğini duyurdu. İşte, EYT

Yaklaşık 2,5 milyon kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi tamamlandı. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen kanun teklifi TBMM Genel Kurul’da görüşülecek.

EYT düzenlemesinin yasalaşması ve yasanın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte başvuru süreci başlayacak. Buna göre 8 Eylül 1999 ve öncesinde işe başlayanlar emekli olabilecek. Emeklilikte yaş sınırı aranmayacak.

Milyonlarca kişinin emekli olmasını sağlayacak düzenlemenin çıkmasının ardından başvuru yapılmasıyla birlikte ilk maaşlar cebe girecek.

İLK MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), normal yıllarda emekli aylığı başvurularını iki hafta içinde sonuçlandırıyor. Aynı anda yüz binlerce EYT’linin emeklilik başvurusunda bulunacak olması nedeniyle bu yıl incelemelerin zaman alması, bu nedenle ilk aylık ödemesinde gecikmeler yaşanması muhtemel görünüyor.

Bununla birlikte, ilk aylık ödemesi ne zaman yapılırsa yapılsın 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere toplu ödeme yapılacak. Hak kaybı olmayacak. Buna göre; mart ayında dilekçe veren EYT’liler, nisan ayında ilk maaşlarını almaya başlayacak.

BAKAN BİLGİN TARİH VERDİ
Düzenleme sonrası başvuruyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Panik olmanıza gerek yok. Resmi Gazete’de yayımlanması sonrası e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir. Nisanda ilk maaş alınacak. Bütçeye ek yük getirmesi konusunda endişemiz yok.” dedi.

HEM MAAŞ HEM İKRAMİYE ALINACAK
Kanuna göre, emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda bin 100 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor.

Bu sene Ramazan Bayramı 21 nisan gününe denk geldiği için, mart ayında emeklilik dilekçesi verenler, nisan ayında 1.100 lira bayram ikramiyesinden de yararlanabilecekler.

KİM HANGİ GÜN MAAŞINI ALACAK?
SSK ve Bağ-Kur emeklileri için aylık ödemelerinin günleri emeklilik tahsis numarasına göre belirleniyor. Tahsis numarasının son rakamı maaş gününü belirliyor.

blank

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.