Ev sahipleri sözleşme yenilemelerini 1 Temmuz sonrasına yapıyor!

Geçtiğimiz hafta uygulaması başlayan ve 1 Temmuz 2023’e kadar yürürlükte olacak kira düzenlemesi karşısında sektör temsilcileri, bazı ev sahiplerinin Haziran ayı kontratların Temmuz ayı olarak yenilenmesini girişiminde bulunduğunu söyledi.

Konut kiralarında 1 Temmuz 2023’e kadar zam için üst sınır yüzde 25 olarak belirlendi.

Bu süre 10-30 Haziran tarihleri arasında yenilenecek kontratların bu yıl ve gelecek yıl olmak üzere düzenlemeye iki defa tabii olacağı anlamını taşıyor.

TRT Haber’in sektör temsilcilerinden aktardığı habere göre, kira tavan fiyatından 2023’te de etkilenmek istemeyen bir çok ev sahibinin zam tarihini Haziran yerine Temmuz ayına çekmeye çalışmasına yol açtığını kaydetti.

Bazı ev sahipleri konutunu kiraya vermeden önce “hava parası” gibi “enflasyon farkı parası” istemeye başladı.

Buna göre kiraya yüzde 25 zam sınırı olduğu için bir sonraki yılın zam farkı yerine peşinat isteniyor. Ayrıca kiracıya çıkış taahhütnamesi de imzalatılmaya çalışılıyor.

Kira fiyatlarındaki bu düzenleme ve yaşanan dalgalanma nedeniyle artık daha az kiralık ev ilana çıkıyor. Çünkü ev sahipleri alacakları kiranın bir süre sonra düşük kalacağını düşünüyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.