EÜTF Dermatoloji Anabilim Dalı, bölgenin dermatoloji alanında ilk akredite merkezi oldu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı, Türk Dermatoloji Derneği Yeterlik Kurulu’nun değerlendirmeleri sonucunda “Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlik Belgesi” alarak Ege Bölgesi’nde dermatoloji alanında ilk akredite olan merkez oldu.

EÜTF Dermatoloji Anabilim Dalı’nı ziyaret eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Son dönemde üniversitemiz köklü tarihine yaraşır başarı hikâyeleri yazdı. Ege Üniversitesi Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 5 Yıllık Tam Kurumsal Akreditasyon alan ilk devlet üniversitesi olma başarısı ile kalitesini tescilledi. Ardından ülkemizin 23 araştırma üniversitesinden birisi oldu. Diğer yandan eğitim-öğretimde kalite hedefi doğrultusunda akreditasyon seferberliği başlatan üniversitemiz, 2017 yılında 11 olan akredite program sayısını artırarak yarısından fazlasının akreditasyonunu sağladı. Hepimizin bildiği gibi akreditasyon dinamik bir süreç. Şimdi de ülkemizin en köklü dermatoloji kürsülerinden birisi olan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalında verilen Uzmanlık Eğitim Programı, Türk Dermatoloji Derneği Yeterlik Kurulu tarafından 5 yıllık akreditasyon kazandı. Bu zorlu sürece gayret ve emekleriyle katkı sunan akademik ve idari çalışanlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Ege Bölgesinde ilk Türkiye’de ise üç klinikten birisi

EÜTF Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlgen Ertam Sağduyu ise “Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı’nın, tıpta eğitim hizmetlerinin kalitesini tescillemek üzere yaptığı akreditasyon başvurusu sonuçlandı. Türk Dermatoloji Derneği Yeterlik Kurulunun değerlendirmeleri sonucunda Anabilim Dalı, Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlik Belgesi alarak Ege Bölgesinde dermatoloji alanında ilk akredite olan merkez oldu. Ege Üniversitesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalımız ayrıca Türkiye’de bu belgeyi alan 3’üncü klinik olma onurunu da yaşamaktadır” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı’nın bu zamana kadar alanında yetkin 100 dermatoloji uzmanı yetiştiren, çok köklü eğitim programına sahip bir kurum olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İlgen Ertam Sağduyu, “Uzmanlık öğrencilerimiz kliniğimizde bulunan farklı birimlerde eğitim görerek mesleki olarak yetkin birer uzman olarak yetişmektedirler. Akreditasyon başvurusunu 2020 Haziran ayında yaptık. Pandemi nedeniyle Türk Dermatoloji Derneği Yeterlilik Kurulu Akreditasyon Kurulu üyeleri 2021 Haziran ayında kliniğimizi ziyaret ettiler. Yeterlilik kurulunun olumlu değerlendirmesi sonucunda Anabilim Dalımız 5 yıl süre ile akredite oldu. Emeği geçen herkese, kliniğimizin bu duruma gelmesini sağlayan emekli öğretim üyelerimize ve mevcut akademik kadroya teşekkür ederim” dedi.

Türkiye’nin alanındaki en köklü kürsülerinden olan EÜTF Dermatoloji Anabilim Dalı, Dermato-Onkoloji Ünitesi, Konfokal Birimi, Fototerapi Birimi, Kozmetoloji Ünitesi, Lazer ve Işık Tedavi Birimi, Cerrahi Girişim Birimi, Alerji Birimi, İzlem Polikliniği ve poliklinik ile hizmet veriyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.