EÜ’de “Uluslararası Ege Kongreleri” başlıyor

Ege Üniversitesinde, uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında “Uluslararası Ege Kongreleri” düzenlenecek.Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsünün genel koordinatörlüğünde, İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (İKSAD)ve Azerbaycan Milli İlimler Akademisi ile iş birliğinde 2 – 4 Eylül tarihleri arasında Uluslararası Ege Kongreleri gerçekleştirilecek.

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Alimcan İnayet, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türk Halk Bilimi Anabilim Dalı Başkan Prof. Dr. Metin Ekici, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bahri Başaran ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Mutluer, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret ederek, yapılacak olan uluslararası etkinliklerle ilgili bilgi verdiler.

Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün Kuruluşunun 40 Yılı Etkinlikleri kapsamında “Uluslararası Ege Sosyal ve Beşeri Bilimler Kongresi”, Fen Bilimleri Enstitüsü’nün Kuruluşunun 40. Yılı Etkinlikleri kapsamında “Uluslararası Sağlık ve Fen Bilimleri Kongresi ile Uluslararası İnovasyon ve Mühendislik Bilimleri Kongresi” yapılacak. Ayrıca, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü tarafından 5. Uluslararası Dede Korkut Kongresi, Türk Kültürü, Tarihi ve Edebiyatı başlıkları altında kongreler gerçekleştirilecek.

Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim insanının yer alarak sunum yapacakları kongrelerin açılışı 2 Eylül 2022 tarihinde Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın katılımıyla EÜ Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Konferans Salonunda gerçekleştirilecek. Kongreye katılan bilim insanları sunumlarını yüz yüze ve çevrim içi olarak yapacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.