EÜ’de hedef akademik verimliliği artırmak

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak; üniversitenin araştırma kapasitesinin ve kalitesinin artırılması, etkileşim ve işbirliğinin geliştirilmesi, ekonomik katkı ve ticarileşme alanlarında akademik performansın yükseltilmesi gibi konularda akademisyenlerle fikir alış verişinde bulunuyor.

Ege Üniversitesinde akademik verimliliği artırmak amacıyla düzenlenen “Veri İzleme ve Değerlendirme” (EGE-VİDO) toplantıları devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitede yer alan akademik birimlerle yaptığı toplantılarda akademisyenlerle bir araya gelerek hem sorunları dinliyor, hem de yapılan faaliyetler ve koyulan hedefler hakkında bilgi alış verişinde bulunuyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak; eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, sosyal sorumluluk ve topluma katkı, dijitalleşme ve uluslararasılaşma faaliyetlerini nitelikli hale getirmek ve başarıları sürdürülebilir kılmak için akademik birimlerle bir araya gelmeye devam ediyor. EGE-VİDO toplantıları kapsamında verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz, özellikle son 5 yıl içerisinde her alanda önemli atılımlar gerçekleştirdi. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren akademik birimlerimizle sürekli iletişim halinde kalarak ortak akılla hareket etmeye çabaladık. Gerek akşam çayları, gerekse gelecek ve sağlık şurası gibi etkinliklerle üniversitemizin gerçek potansiyelini ortaya koymaya çalıştık. Geriye dönüp bakıldığında bunun meyvelerini de aldığımızı görebiliyoruz. YÖKAK tarafından Türkiye’de ilk kez 5 yıllık tam akreditasyon alan üniversite olduk. Araştırma üniversiteleri arasına adımızı yazdırdık. Programlarımızın yarısından fazlası akredite olmuş durumda. Hastanemiz A Plus oldu. Akademisyenlerimiz tarafından yapılan çalışmalar ulusal ve uluslararası alanda ödüller aldılar. Projelerimiz TÜBİTAK nezdinde kabul gördü. Daha bunlar gibi pek çok başarıya birlikte imza attık” dedi.

Yollarına yeni hedeflerle devam ettiklerini söyleyen Rektör Budak, “Elde ettiğimiz başarılar elbette ki bizleri gururlandırıyor. Ancak, bizler bu başarıların da üzerine çıkarak Ege Üniversitesi markasını dünyada tanınır hale getirmek istiyoruz. Bunun için çağın gereksinimlerini göz önünde bulundurarak yeni dönem hedeflerimizi dijitalleşme ve uluslararasılaşma olarak belirledik. Bu konulardaki çalışmalarımızı da yine ortak akılla başarılı şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Ege Üniversitesi ailesi olarak daha nice başarıları birlikte elde edeceğimize olan inancım tamdır” diye konuştu.

Toplantıların sonunda ise Rektör Budak tarafından en çok akademik yayın yapan öğretim üyelerine “Teşekkür Belgesi” verildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.