EÜ Ziraat Fakültesinin akreditasyon gururu

Ege Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak liderliğinde sürdürülen kalite ve akreditasyon çalışmaları sonucunda üniversite bünyesindeki programların yarısından fazlası akredite oldu. “Tarla Bitkileri”, “Zootekni”, “Süt Teknolojisi”, “Tarımsal Yapılar ve Sulama”, “Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği” ile “Peyzaj Mimarlığı” bölümlerinin akreditasyon almasıyla birlikte Türkiye’de ilk kez altı bölümüyle akredite olan tek Ziraat Fakültesi olarak tarihe geçen EÜ Ziraat Fakültesine belgeleri teslim edildi. Ege Üniversitesi senatosuna katılan Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ZİDEK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu, Rektör Budak ile birlikte belge takdimlerini gerçekleştirdi.

6 bölümü ile ilk 3 bölümü ile tek akredite olan fakülte

EÜ Ziraat Fakültesinin, Türkiye’nin ilk ziraat fakültelerinden birisi olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “YÖKAK tarafından Türkiye’de ilk kez tam akreditasyon almaya hak kazanan Ege Üniversitesi bünyesindeki tüm bölüm ve programlarımız, kalite ve akreditasyon çalışmalarına büyük bir özveri ile devam ediyor. Bu kapsamda Ziraat Fakültemiz, üniversitemizin kalite yolculuğunda önemli başarılarından birini elde ederek bir ilke imza attı. Fakültemiz, ülkemizde 6 bölümü ile ilk; 3 bölümü ile de tek akredite edilen fakülte oldu. Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu’nun senatomuza teşrifi ile akreditasyon belgelerini bölüm başkanlarımıza takdim ettik. Ege Üniversitesi olarak, araştırma üniversitesi olmanın sorumluluğu ile kalite standartlarımızı üst seviyelere taşımaya, eğitim programlarımızı akredite etmeye devam edeceğiz. Fakültemizin eğitim kalitesini tescilleyen bu süreçte özverili çalışmalarından dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel tarafından akreditasyon sürecini anlatan bir sunum gerçekleştirildi. Prof. Dr. Yücel sunumda; akreditasyon sürecinde yaptıkları hazırlıkları, periyodik toplantıları, dijital arşiv çalışmalarını, rapor hazırlama sürecini ve fakültenin akreditasyon sürecinde olan diğer bölümlerinin çalışmalarını anlattı.

Toplantı sonunda akredite olan bölümlerin başkanları, akreditasyon belgelerini Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ve ZİDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu’nun elinden aldılar.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.