EÜ Mühendislik Fakültesi İngilizce eğitime başlayacak

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi yeni eğitim öğretim döneminde İngilizce eğitime başlıyor. Rektör Budak,“ Uluslararasılaşma ve nitelikli teknik eğitimde marka olma hedefiyle çıktığımız yolda kararlılıkla sürdürdüğümüz çalışmalarımızın sonuçlarını alıyoruz” dedi.

Yeni dönemde Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde uluslararasılaşma çalışmalarına hız kazandıran Ege Üniversitesinde, Mühendislik Fakültesi yüzde yüz İngilizce eğitime geçerek, öğrencilere uluslararası geçerliliği olan İngilizce diploma verecek.

Ege Üniversitesinin uluslararası standarda uygun bir şekilde eğitim vermesi için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi olarak edindiğimiz misyon ve vizyon neticesinde nitelikli ve kaliteli eğitimi artırmayı bilimsel altyapıyı geliştirmeyi hedef edindik. Bu kapsamda pek çok çalışmalar gerçekleştirdik. Çıktığımız yolda kararlılıkla sürdürdüğümüz çalışmalarımızın sonuçlarını almanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Mühendislik Fakültemiz bünyesindeki Bilgisayar, Biyomühendislik, Elektrik-Elektronik, Gıda, İnşaat, Tekstil, Makine ve Deri Mühendisliği programlarımızda yüzde yüz İngilizce eğitime geçtik. Üniversitemizin ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği konuma gelmesi için titizlikle yürüttüğümüz çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.

“Hem yurt dışı eğitime hem de istihdama katkı sağlayacak”

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahattin Tanyolaç ise “ Yurt dışı üniversitelerle iş birliği, yurt dışından üniversiteye öğrenci kabulü, İngilizce diploma olanağı gibi kriterler uluslararasılaşma, kavramı içerisinde oldukça önemli kriterler. Farklı ülkelerden öğrencilerin, lisans ve lisansüstü eğitimleri için kendi ülkelerinin dışında ABD, Kanada, Avrupa ve Asya’daki üniversitelere yöneldiğini görüyoruz. Yapılan araştırmalarda sadece ABD, bu öğrenci hareketliliğinden yıllık 34 milyar dolar kazanıyor. Ülkemizde de, son yıllardaki başarıları eğitim politikaları sebebi ile yurt dışından yaklaşık 200 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Bizim de amacımız, Ege Üniversitesinin bu öğrenci sayısındaki payını artırması. Özellikle Mühendislik Fakültesinin yabancı dil eğitimine uygun olması nedeniyle İngilizce eğitime geçmesi ve İngilizce diploma vermesi çok önemli. Diğer yandan Türk öğrencilerin de İngilizce eğitim alması, yurt dışında mühendislik mesleği ile ilgili olarak kolay iş bulmalarına yardımcı olacak. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesini YKS’de tercih edecek olan öğrencilerimize İngilizce olarak sürdürecekleri lisans eğitimlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.