EÜ İletişim Fakültesinden yaşam boyu öğrenmeye tam destek

“Öğrenmenin Yaşı Yok Yeter Ki İste”

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi, sosyal sorumluluk projelerine hız kesmeden devam ediyor. “Öğrenmenin Yaşı Yok Yeter Ki İste” isimli proje İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin yürütücülüğünde hayata geçirildi. Proje, toplumdaki her bireyin yaş, cinsiyet, eğitim durumları gözetilmeksizin yaşam boyu öğrenime teşvik edilmesi, bu alanda farkındalık oluşturulması ve bu öğrenme biçimiyle sosyal, ekonomik, kültürel gelişime destek sağlamayı hedefliyor.

Yaşam boyu öğrenmenin, mevcut eğitim sisteminin dışında olduğunu ve eğitim-öğretim ile ilgili olanakları geliştirdiğini ifade eden Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Bu öğrenme metodunda eğitim belli bir zamana ve mekâna sıkıştırılmadığı için günümüzde yaşam boyu öğrenme biçimi oldukça gereklidir.

İletişim, sanayi, sağlık, ekonomik, kültürel, teknoloji gibi alanlarda yaşanan gelişmeler neticesinde dünyamızda değişim ve gelişim hızla yaşanıyor. Bu değişime ayak uydurabilmek için bireylerin yaşam boyu öğrenme faaliyetlerinde bulunması gerekiyor. Bireyler, bu öğrenme biçimiyle, ilgi alanlarını ve yeteneklerini geliştirebilir, kişisel gelişimlerine destek sağlayarak yaşam kalitelerini artırabilir” dedi.

Kişisel gelişimin toplumsal ve ardından ülke çapında gelişim getireceğini belirten Prof. Dr. Gültekin, her bireyin daha iyi olanaklara sahip olması, her canlının daha iyi şartlarda yaşayabilmesi; mutlu birey, mutlu toplum yolunda adımların atılabilmesi için yaşam boyu öğrenmeye tam destek verdiklerini ifade etti.

Projenin paydaşlarından biri olan EÜ Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Arife Karadağ yaşam boyu öğrenmede sürekli eğitim merkezlerine büyük iş düştüğünü ve bu alanda Ege Üniversitesinin topluma açılan kapısı olan EGESEM’de birçok eğitim faaliyeti yürütüldüğünü ifade etti. Toplumun her kesimine, Ege Üniversitesi kalitesi ve güvencesiyle eğitim olanakları sağladıklarını belirten Doç. Dr. Karadağ, kamu ve özel kurumlarla da iş birliği yaparak eğitim yelpazesini genişletmeye çalıştıklarını belirtti. Huzurlu topluma, toplumdaki her bireyin huzurlu olmasıyla erişilebileceğini söyleyen Doç. Dr. Karadağ, yeni eğitim döneminde herkesi yaşam boyu öğrenmeye davet etti.

Koordinatörlüğünü Hülya Arslaner Hamarat’ın, kameramanlığını ise Tolga Geç’in üstlendiği projede yer alan klipler EGEMM Youtube kanalında yayınlandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.