EÜ Hemşirelik Fakültesinden “Rehber Hemşirelik Değerlendirme Toplantısı”

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde “Rehber Hemşirelik Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde 2021-2022 eğitim öğretim yılı rehber hemşirelere ve uygulamasına yönelik öğrenci geri bildirimlerinin sunulması amacıyla “Rehber Hemşirelik Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.

Programa, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fahriye Vatan ve Doç. Dr. Eda Dolgun, İntörn Kurulu Başkanı Prof. Dr. Esra Engin, Ege Üniversitesi Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Reyhan Demir, İntörn Kurul Üyesi Anabilim Dalı Başkanları, akademisyenler ve rehber hemşireler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, “Hemşirelik Fakültesi olarak 2021- 2022 eğitim öğretim dönemini hep beraber başarı ile tamamladık. Hemşirelik Fakültesi ailesi olarak öğrenci, fakülte ve sağlık hizmetleri kurumu saç ayağını önemsiyoruz. Sahada bu yıl intörn uygulamasında Tıp Fakültesi Hastanesinden 43 rehber hemşire ile eğitimlerimizi yürüttük. Hem akademik hem de klinik meslektaşlarıma emekleri için teşekkür ederim” diye konuştu.

“İyi uygulama yapan fakülte konumundayız”

Hemşirelik Fakültesinde yapılan rehber hemşire uygulamalarına yönelik bilgiler veren Dekan Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, “Her sene rehber hemşire eğitimlerimizi güncelliyoruz, bugün artık bu konuda iyi uygulama yapan fakülte ve hastane konumundayız. Rehber hemşirelerle birlikte eğitim dışında Ar-Ge çalışmaları ve kongreler de yapıyoruz, geçen yıl ilk defa fakültemiz beceri laboratuvarında Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın desteği ile rehber hemşire görevlendirdik. Bir diğer yeni uygulamamız ise rehber hemşirelerimize yönelik öğrenci geri bildirimlerinin ölçme değerlendirmesini yapmamız. Böylece öğrencilerimizden en iyi geri bildirim alan rehber hemşiremizi bu sene ilk defa duyurmaya başlayacağız. İş birliğinden dolayı hastane yönetimine ve hemşirelik lisans eğitimimize katkılarından dolayı rehber hemşirelerimize teşekkür ederim. ‘Birlikte güçlüyüz’ felsefemizle birlikte gelecek dönemler için başarılar diliyorum” dedi.

Hemşirelik Fakültesi İntörn Kurulu Başkanı Prof. Dr. Esra Engin, “2021-2022 eğitim öğretim yılında değerli akademisyenlerimiz ve rehber hemşirelerimizle birlikte oldukça başarılı bir dönem geçirdik. Öğrencilerimizden aldığımız geri bildirimler son derce olumlu oldu. Önümüzdeki dönemin, almış olduğumuz bu geri bildirimler ve sizlerden gelen öneriler doğrultusunda daha da verimli geçeceğine olan inancım tamdır. Hepinize emekleri için teşekkür ederim.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Hemşirelik Fakültesi İntörn Kurulu Başkanı Prof. Dr. Esra Engin, 2021-2022 intörn öğrenciler tarafından klinik uygulaya yönelik geri bildirimlerin sunumunu gerçekleştirdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.