EÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programı akredite oldu

Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesinde akredite olan program sayısı beşe yükseldi. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesinde; Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri, Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programlarının ardından Fen Bilgisi Öğretmenliği lisans programı da Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilen Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından akredite edildi.

EÜ Eğitim Fakültesi yönetimini makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, YÖKAK’tan beş yıllık tam kurumsal akreditasyon alan Ege Üniversitesinin, ulusal ve uluslararası alanda kalite çıtasını her geçen gün daha da yukarıya taşıdığını, programlarının yüzde yetmişinin akredite edilerek kalitesinin tescillendiğini söyledi. Eğitim Fakültesinde kısa süre önce akredite olan dört programın ardından Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programı’nın da akredite olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Budak, bu başarının sağlanmasında emeği geçen fakülte yönetimine, akademik ve idari personel ile tüm paydaşlara teşekkür ederek başarılar diledi.

EÜ Eğitim Fakültesinin nitelikli öğretim programları aracılığıyla alan yazına, eğitim politikalarına ve toplumsal gelişime katkı sağlayan bir fakülte vizyonuna sahip olduğunu vurgulayan Dekan Prof. Dr. Alper Başbay ise “Fakültemiz bilimsel düşünmeyi temel alan, etik ilkelere uygun davranan, eleştirel düşünen, sorunlara çözümler üreten, ulusal ve evrensel değerleri bütünleştiren, mesleğinin gerektirdiği sorumluluk ve değerlerin farkında olan öğretmen ve psikolojik danışmanlar yetiştiriyor. Fakültemizin yedi bölümü ve bu bölümlere bağlı dokuz lisans programında öğretmen ve psikolojik danışman eğitimi veriliyor. Bu programlarımızdan birisi olan Fen Bilgisi Öğretmenliği lisans programımız; öğrenen merkezli bir yaklaşım ile öğrencilere mesleki yaşantılarında gerekli olacak temel bilgi, beceri ve yetenekleri kazandırmak, alan deneyimleriyle teorik eğitimi birleştirmek, etkili iletişim becerilerine sahip, bilimsel etik kurallarını benimsemiş, yaşam boyu öğrenmenin bilincinde olan insana, topluma ve doğaya duyarlı fen bilgisi öğretmenleri yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu misyon doğrultusunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine nitelikli akademisyenleri ile devam eden programımız aynı zamanda yüksek lisans programı da yürütüyor” diye konuştu.

“Akreditasyon süreçleri ile ilgili çalışmalara devam ediyoruz”

Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programının akreditasyon süreçleri EPDAD tarafından gerçekleştirilen saha ziyareti ile tamamlandığını ifade eden Dekan Prof. Dr. Alper Başbay, “Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programı EPDAD tarafından Öğretmen Eğitimi Lisans Programlarının Değerlendirilmesi ve Akreditasyonunda kullanılacak standartlara göre yapılan değerlendirme sonunda 16 Nisan 2025 tarihine kadar geçerli olmak üzere 3 +2 yıl süreyle akredite edildi. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programları ile birlikte Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesinde akredite olan lisans programı sayısı toplam beşe yükseldi. Bununla birlikte diğer lisans programlarının akreditasyon süreçleri ile ilgili çalışmalara devam ediyoruz. Kalite odaklı bir ekosistem içerisinde tüm programlarımızın akreditasyonu için gayret göstereceğiz. Araştırma üniversitesi statüsü alan üniversitemizi daha iyi noktalara taşıyacak nitelikli çalışmalara imza atacağız. Fakültemizin bu başarısında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.