Esteworld’da saç ekimi hüsranı

Türkiye’deki ‘saç ekimi’ denince ilk akla gelen hastanelerin başında yer alan Esteworld Cerrahi Kompleksi ile ilgili artan şikayetler, sikayetvar.com sitesine gelen 100’e yakın şikayetle ortaya çıktı.

Türkiye saç ekiminde önemli bir pazar haline geldi. Her gün binlerce kişi saç ekimi için Türkiye’ye geliyor. Arap ülkelerinin ardından Avrupa’dan da çok fazla talep var.

Saç ekimi konusunda dünyada üçüncü, Avrupa’da birinci sırada yer alıyoruz. Ülkemizin saç ekimi turizminden ortalama geliri 1.5 milyar doların üzerinde. Milyarlarca dolarlık pastaya sahip olan Türkiye’deki en önemli komplekslerin başında gelen Esteworld Cerrahi Kompleksi’nin bu denli şikayet alması ülkemize gelecek olan hastaların rotalarını başka ülkelere çevirmelerine neden olacağa benziyor.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık Komisyon Üyesi ve Esteworld Saç Ekimi ve Plastik Cerrahi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Servet Terziler, Türkiye’de saç ekiminin ortalama 2-2 bin 500 euro bandında olduğunu söyledi.

SİTEYE ONLARCA ŞİKAYET YAĞIYOR

Sacitaslan.com’da yer alan habere göre Türkiye’deki ‘saç ekimi’ denince ilk akla gelen hastanelerin başında yer alan Esteworld Cerrahi Kompleksi ile ilgili artan şikayetler, sikayetvar.com sitesine gelen şikayetler ortaya çıktı.

Saç ekimi başta olmak üzere plastik cerrahi, medical estetik gibi branşları bünyesinde bulunduran Estewold Cerrahi Kompleksi ile ilgili gelen şikayetler ve iddialar arasında; kalitesiz hizmet verilmesi, kurumun güvenirliğini yitirmiş olması, müşterilere zorla ürün satışı, ekilen saçların dökülmesi, saç ektirip saçlarını kaybedenler ve en önemli şikayetlerin başında da fahiş fiyatlarla karşı karşıya kalan müşterilerin Estewold Cerrahi Kopleksi’ni hastaneden çok ticarethaneye benzetmeleri gibi şikayet başvurusunun olması bu denli kapsamlı bir kurumun nasıl bu şekilde hizmet verdiğini akıllara getiriyor.

6 BİN 500 TL VERDİM, 3 TEL SAÇ ÇIKTI

Şikayetvar’a gelen bir mesaj şöyle:

Esteworld Altunizade Saç Ekimi Hüsranı

2016 senesinde kendi çapımda araştırmalardan sonra Esteworld’de Ekim yapma kararı aldım tabi başka şehirden geldim ayrıca ve bize randevu verebilmemiz için kapora istediler onu da verdik ha bu arada iki arkadaş beraberdik onu da ekleyeyim neyse biz geldik orta yaşlı bir doktor 10-15 dakikada ikimizinde muayenesini çizimini yaptı farklı odalara geçtik bu arada bana 3000 küsur greft önden ta tepeye kadar güzelce dolduracağını söylemişti.

Bu arada kafamın üstü bomboş üç beş tel ya var ya yok donör alan çok güzel ama?? tabi benim de çok hoşuma gitti düşünsenize yeniden 18 yaşındasınız neyse bunu da geçelim ektik saçımızı 5-6 saat içinde 10 günde İstanbul’da kaldık ardından kabuk alma falan derken asıl konuya geçiyorum arkadaşlar lütfen!

İyi dinleyin benim donör alanım inanılmaz kötüydü acayip boşluk vardı 10 gün sonrasında ve ben neden böyle diye sordum daha çok yeni ekiminiz bazı hastalarda olabilir bu durum geçici dendi bana ama arkadaşımda bu durum yoktu neyse pek bilmiyorum ben de tamam dedim geçtim.

İsimlerini hatırlamıyorum ama birkaç ilaç ve krem aldırdılar düzenli kullandık 5-6. Aylarda saç çıkmasını bekliyorum 3-5 tel çıktı cılız soluk dengesiz biraz daha bekledim 1 buçuk yıl ama yine bir şey yok bildiğiniz kafa kel eskisi gibi ya 1000 tel var ya yok.

Donör alanı saçı uzun tutarak kamufle ettim yine belli ediyordu ama bu esnada sadece bir defa aradılar ne için olduğunu hatırlamıyorum şimdi. Geçen amcamın oğlu saç ektirmiş onun ekimini gördükten sonra ekimin ne olduğunu anladım ve onun gittiği yerde ektirmek istedim bu arada Van’da yaşıyorum ekim merkezine gittim resmen dalga geçtiler ekim şekliyle tabi üzüldüler durumuma.

Doktor muayenemi yaparken asıl acı durumu yine paylaştı ve donör alanının mahvedildiğini ve buna rağmen en ufak bir sonuç almamış olduğum gerçeğini yüzüme tekrar vurdu sakalla filan ancak 3000-3500 alabileceğini söyledi ve bu kökler eğer klonlama olmazsa son kozlarım artık bundan sonra ayrıca ense bölgeme saç simülasyonu yapacağım eğer Esteworld saç çıkmaması bir yana donör alanımı bu kadar hırpalamamış olsaydı çok daha saç ekebilirdim ve ensem yeni ekime rağmen bu kadar kötü olmazdı arkadaşlar elbette verdiğiniz para önemli ama bir de sonrası ikinci bir ekim şansınızın da kalmadığını düşünsenize.

Ayrıca arkadaşımın durumunu da merak ederseniz onun fena sayılmaz ama öncesinde de kel değildi biraz seyrek alanlara ekti.

Elde ettiklerim-6500TL saçsız ense onca saat acı milletin dalga geçmesi ve ömür boyu kellik.

Kaynak:sikayetvar.com

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.