Esra Hankulu’nun ölümünde şüpheli olan 2 kişinin şok ifadesi ortaya çıktı

Şüpheli şekilde hayatını kaybeden Esra Hankulu’nun ölümüne ilişkin Ümitcan Uygun dışında 2 şüphelinin ifadeleri ortaya çıktı. Şüphelilerden Dilan C., “Seslendim ama uyanmadı. Dokunduğumda soğuktu. Ben de korktum, Furkan’ı çağırdım. Furkan da Esra’yı tokatladı ama uyanmadı. Furkan, Ümit’i arayarak haber verdi. Ümit de işe yeni geldiğini söyledi, ‘Bir sıkıntı olursa beni söylemeyin’ diyerek telefonu kapattı” dedi.

Aleyna Çakır’ın ölümünün baş şüphelisi olan Ümitcan Uygun, şüpheli şekilde hayatını kaybeden Esra Hankulu’nun ölümüne ilişkin gözaltına alınmıştı. Hankulu’nun ölümü nedeniyle şüpheli konumunda olan iki kişinin ifadeleri ortaya çıktı.

Furkan G. ifadesinde Esra’yı kız arkadaşı Dilan aracılığıyla tanıdığını, Ümitcan Uygun ile olay gecesi tanıştıklarını, öncesine dayanan bir ilişkilerinin bulunmadığını iddia etti.

“SIRTÜSTÜ YATAR VAZİYETTE BULDUK”

Geceyi aynı evde geçirdiklerini, bir gün sonra 14.00 sıralarında uyanan kız arkadaşının kendisine Hankulu’nun mosmor olduğunu söylediğini ifade eden Furkan G, odasına gittiklerinde onu sırtüstü yatar vaziyette bulduklarını söyledi.

ÜMİTCAN UYGUN: POLİSİ, AMBULANSI ARAYIN, BENİ KARIŞTIRMAYIN

Vücudunda morluklar olan Esra’nın nefes almadığını fark edince ambulans çağırdıklarını ve ayrıca polisten yardım istediklerini belirten Furkan G, olay esnasında Ümitcan Uygun’u arayarak durumu anlattıklarını ve gelmesini istediklerini ancak “Polis ve ambulansı arayın, beni karıştırmayın.” cevabını aldıkları beyanında bulundu.

İlk ifadesinde bu yüzden Ümitcan’dan bahsetmediğini söyleyen Furkan G, alkol ve uyuşturucu kullanmadığını, Esra Hankulu ve Ümitcan’ın kullanıp kullanmadığı konusunda bilgisinin olmadığını öne sürdü.

DİLAN C., FURKAN G.’Yİ YALANLADI

Şüpheli Dilan C. ise Esra ile 9 ay önce sosyal medya aracılığıyla tanıştıklarını, Ümitcan Uygun’u da Aleyna Çakır’ın ölümüne ilişkin haberlerden tanıdığını, olay gününe kadar kendisiyle hiç karşılaşmadığını savundu.

Esra Hankulu ile olay günü alışveriş yaptıklarını, ardından arkadaşının evine gittiğini belirten Dilan C, bir süre sonra birlikte alkol amaya başladıklarını, bu sırada Esra’nın eve gelmesi için Ümitcan’ı aradığını bildirdi.

Dilan C, “Yaklaşık 15 dakika sonra Ümit eve geldi. Furkan ile Ümit daha önce tanışıyorlardı. Esra ile ben alkol almaya devam ettik. Furkan ile Ümit alkol almıyordu” ifadelerini kullandı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ikilinin kaldığı odadan ses duyduklarını, Esra’nın fenalaşması üzerine Ümitcan’ın onu kucağına aldığını ve hep birlikte banyoya geçtiklerini anlatan Dilan C, “Esra, gözlerini açarak kendine geldi. Islak kıyafetleriyle salona oturttuk. Yürüyemiyordu, yere düşüyordu. Biraz oturup konuşturmaya çalıştıktan sonra kendisine geldi. Çay demledi, içtik” beyanında bulundu.

“BİR SIKINTI OLURSA BENİ SÖYLEMEYİN”

Daha sonra uyuduklarını, saat 14.00 civarında uyanmasının ardından işe gitmek istediğini söylemek için odasına gittiğinde Esra’yı tek başına ve dudakları morarmış halde gördüğünü belirten Dilan C, “Seslendim ama uyanmadı. Dokunduğumda soğuktu. Ben de korktum, Furkan’ı çağırdım. Furkan da Esra’yı tokatladı ama uyanmadı. Furkan, Ümit’i arayarak haber verdi. Ümit de işe yeni geldiğini söyledi, ‘Bir sıkıntı olursa beni söylemeyin’ diyerek telefonu kapattı” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.