Eskişehir’de yoga yasağına kadınlardan tepki

Geçtiğimiz gün Eskişehir Dedekorkut Parkı’nda yoga yapan yurttaşlar, CİMER’e şikayet edilmiş, ardından güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle yoga yapmaları engellenmişti.

Bugün bu hukuksuz yasaklama girişimine karşı kadınlar Dedekorkut Parkı’nda buluşma çağrısı yaptı. Buluşmaya Eskişehir Kadın Dayanışma Komiteleri tarafından da çağrı yapıldı ve yapılan çağrıda, “Parklarımızda özgürce spor yapacağız. Şarkılarımızı bir ağızdan söyleyip özgürce kahkaha da atacağı Örgütlü bir halkın karşısında bir avuç yobaz mı duracakmış? Yok öyle yağma! Bir adım bile geri atmayacağı Eskişehirli kadınları tanışmaya, dayanışmaya davet ediyoruz.” dendi.

Kadınlar gericiliğe ve karanlığa boyun eğmeyecek

Çağrının üzerine 18.30’da Dedekorkut Parkı’ndaki buluşmaya kitlesel bir katılım gösteren kadınlar, “Gericiliğe ve karanlığa boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Eskişehir Kadın Dayanışma Komiteleri tarafından yapılan açıklamada, bu durumun yine geçtiğimiz hafta yaşanan festival yasaklamalarından farkı olmadığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Gericilikten ve yobazlıktan beslenen bir sermaye düzeni var. Bu sermaye düzenine karşı kadınlar olarak hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Bizler Eskişehir KDK’lar olarak buradayız ve tüm kadınları bu mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” dendi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.