Eşit, adil ve özgür bir Türkiye istiyoruz

Ekonomide ve siyasette, bizleri adeta nefessiz bırakan bir iklime doğru sürükleniyoruz. Yüksek enflasyon, pahalılık, arkası kesilmeyen zamlar ve günden güne artan baskıların kuşatması altında yeni bir yıla daha girdik.
Bu süreçte düşünce ve ifade özgürlüğü de hiç olmadığı kadar büyük yaralar aldı.
“Tek sesli” medya yaratma çabalarına karşı, ağır bedeller ödedik. Eleştirel ve bağımsız yayın yapan basın kuruluşları, ağır para cezaları ve artan maliyetler karşısında neredeyse yok olmaya mahkum edilirken, kamu adına gerçeğin peşinde koşan meslektaşlarımız cezaevlerine gönderildi.
İşte bu nedenle, birlikte hareket etme, örgütlü olma ve dayanışma bizler için her zamankinden daha değerli…
Emeğin sömürülmediği, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırıldığı, mesleğini yaptığı için hiçbir gazetecinin hapsedilmediği, hukuk kurallarının herkes için eşit uygulandığı, barış içinde, aydınlık bir Türkiye istiyoruz.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak, bu uğurda mücadelemizi sürdürürken, halk için gazetecilik yapan ve baskılara boyun eğmeyen tüm meslektaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.
Güzel günleri birlikte yaratma ümidiyle, tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.