Esenler Kısa Film Yapım Desteği Başvuruları Başladı

Bu yıl 3’üncü kez gerçekleştirilecek “Esenler Film Günleri”, 11-15 Kasım tarihleri arasında sinemaseverleri Esenler’de buluşturacak. Ulusal sinemayı desteklemek ve bu alanda yeni üretimlerin ortaya çıkmasını sağlamak amacıyla film günleri kapsamında düzenlenen “Esenler Kısa Film Yapım Desteği” için başvurular başladı.

Son Başvuru: 30 Eylül

Esenler Belediyesi tarafından 11-15 Kasım tarihleri arasında 3’üncüsü gerçekleştirilecek “Esenler Film Günleri”, bu yılki programına önemli bir yeniliği ekleyerek yoluna devam ediyor. Çeşitli kategorilerde film gösterimlerinin yapılacağı etkinlikte, bu yıl kısa film yapım desteklerinin yer alacağı “Esenler Kısa Film Yapım Desteği”nin sektör profesyonelleri ile geleceğin yapımcı ve yönetmenlerini buluşturması hedefleniyor. Açılan başvurularda, ön jüri tarafından seçilecek finalistler arasından dereceye giren 3 projeye yapım desteği sağlanacak.

Başvurular Başladı

“Esenler Film Günleri” çatısı altında düzenlenen “Esenler Kısa Film Yapım Desteği” için başvurular başladı. Tema ve tür kısıtlaması bulunmaksızın; Türkiye’den yapımcı ve yönetmenlerin kısa metraj film senaryoları ile katılım sağlayabileceği “Esenler Kısa Film Yapım Desteği”ne başvurular 30 Eylül tarihine kadar yapılabilecek.

Toplam 120 Bin TL Para Ödülü!

“Esenler Kısa Film Yapım Desteği” kapsamında ön jüri tarafından belirlenerek finale kalan 10 proje, ödüller için yarışacak. Ana jürinin finalistler arasından seçtiği 3 proje, 40’ar Bin TL yapım desteği almaya hak kazanacak.

Kısa film alanındaki yönetmen ve yapımcıları, film endüstrisi profesyonelleri ile buluşturan ve onlara yapım aşamasında destek olan “Esenler Kısa Film Yapım Desteği”, senaryo aşamasındaki projelerin üretimine yardımcı olmayı ve bu projelere destekle kısa film türüne katkı sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca projelerin tanıtılarak uzman yapımcılar tarafından maddi ve manevi destek almalarını hedefleyen “Esenler Kısa Film Yapım Desteği”, senaryo sürecindeki projelerin yönetmen ve yapımcılarına da proje geliştirme, sunma ve uluslararası festivaller noktasında eğitimler vererek sinema sektörüne uzun vadede faydalı olmak için gerçekleştiriliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.