Escobar’ın su aygırları Meksika ve Hindistan’a gidiyor

Kolombiya’yı bir dönem kana bulayan uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın yıllar önce Afrika’dan yasa dışı bir şekilde ülkesine getirttiği su aygırlarından 70 tanesinin Meksika ve Hindistan’a gönderileceği bildirildi.

Uyuşturucu baronunun 1980’lerde Afrika’dan yasa dışı yollardan ithal ettiği dört su aygırının yavrularının sayısının çok fazla artmasının ardından, yetkililer, 70 su aygırının Meksika ve Hindistan’daki korunaklı doğal yaşam alanlarına gönderilmesi kararı aldı.

NAKLİYESİ 1 MİLYON DOLAR
Antioquia Bölgesi Valisi Anibal Gaviria, kendilerinin hayvan dostu olduğunu vurgulayarak, 70 su aygırının Meksika ve Hindistan’daki korunaklı doğal yaşam alanlarına gönderilmesi kararının alındığını kaydetti. Gaviria, su aygırlarının nakliyesi için Kolombiyalı tarım ve hayvancılık yetkililerinden bazı belgelerin beklendiğini ekledi.

Karara göre, 10 su aygırının Meksika, 60’ının da Hindistan’a gönderilmesi beklenirken, nakliyenin yaklaşık 1 milyon dolara mal olacağı düşünülüyor.

HAYVANAT BAHÇELERİNE NAKLEDİLMİŞTİ
Ölümünün ardından Escobar’ın biri erkek 4 su aygırı hariç sahip olduğu tüm hayvanlar, ülke genelindeki hayvanat bahçelerine nakledilmişti. Aradan geçen neredeyse 30 yılda Escobar’ın su aygırlarının üremeye devam etmesiyle ülkedeki su aygırı sayısının fazla olması ve üreme hızıyla çevreye zararlı olabileceği sebebiyle yetkililerin bu hayvanların başka ülkelere gönderilmesi kararını aldığı ifade ediliyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.