Erkeklerin ilgi duyduğu özellik ne uzun bacak ne de büyük göğüsler

Erkeklerin büyük göğüs ve uzun bacağa olan ilgisi oldukça yaygın. Ancak yapılan bir araştırmaya göre uzun süreli ilişkilerde erkelerin ilgi duyduğu özellik, ne uzun bacak ne de büyük göğüsler.

Cambridge Üniversitesi’nde görevli bir evrimsel biyoloğun iddiasına göre, büyük bir meme ve uzun bacaklara sahip olmak, batı kültürü tarafından kadınlığın özeti olarak varsayılsa daolay, gelecekteki çocukları için bir anne seçmeye geldiğinde erkekler farklı bir özelliğe ilgi duyuyor. Bu durumda da kadınların zihinsel gücü öncelik kazanıyor.

Araştırmayı yürüten Profesör David Bainbridge, uzun süreli bir ilişkisi olan veya eş arayan erkekler için kadınlarda en etkileyici özellik zeka ve bu durumun bir eş arayan erkekler için en etkileyici niteliğin zeka olduğunu ve bu durumun, seçilen eşin büyük ihtimalle sorumluluk sahibi bir ebeveyn olacağını gösterdiğini söylüyor.

Profesör Bainbridge, göğüslerin simetrik olması halinde büyüklüğünün önemsenmediğini de belirtiyor. Bainbridge, ‘’Aslında büyük memelerin asimetrik olması daha muhtemeldir ve erkekler simetriden daha çok etkilenir. Ve simetrik olmayan memeler kadını daha yaşlı gösterirler ve şu bir gerçek ki erkekler genç kadınları daha çok sever.’’ diye de ekliyor.

Söz konusu uzun bacaklar olunca ise erkekler, kadınlarda bacakların uzunluğundan ziyade düz olmasını önemsiyor. Çünkü eğri ya da düz olmayan bacakların raşitizm gibi gelişimsel bir hastalığı akla getirdiğini söylüyor. Anketlerin gösterdiğine göre, çoğu erkek ortalama uzunluğunu tercih ediyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.