Erhan Yazıcıoğlu: Unutulmaz bir tiyatro oyuncusu olmak tek isteğim

Usta sanatçı Erhan Yazıcıoğlu tek kişilik tiyatro ve stand-up gösterisi ‘Fikrim Firarda’nın ilkini Profilo Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi. Yedikule semtinde geçen çocukluğunu, tiyatro sahnesindeki 52 yılını, anılarını, maceralarını, seslendirme yaptığı günleri, televizyon yıllarını ve aşkı da kattığı hayat hikayesini esprili bir dille anlattığı oyunda Yazıcıoğlu ayakta alkışlandı.

Usta isim gösterisini izleyen yakın sanatçı dostları ve arkadaşlarına da teşekkür etti. Metin Akpınar, Handan Ertuğrul, Nevra Serezli, Nilgün Belgün, Anta Toros, Volkan Severcan, Nedim Saban, Merve Sevi, Gencay Gürün, Suna Keskin, Atacan Arseven, Ahmet Sezerel ve Nur Önal’ın da izlediği oyunda izleyicileri kahkahadan gülüp geçiren Erhan Yazıcıoğlu oyun boyunca esprileri ardı ardına sergiledi.

“Unutulmaz bir tiyatro oyuncusu olmak tek isteğim”

Erhan Yazıcıoğlu, oyun öncesi yaptığı açıklamada, tek kişilik gösterisi Fikrim Firarda ile tüm Anadolu’yu gezmek istediğini belirterek : “Büyük star paraları istemeden, tüm Anadolu’yu gezeceğim. Unutulmaz bir tiyatro oyuncusu olmak tek isteğim” dedi.

blank
Erhan Yazıcıoğlu

“Fikrim Firarda” ile seyirciyle yakın bir paylaşım kurmaya çalıştığını vurgulayan Yazıcıoğlu, “Tiyatro, sinema, dizi, dublaj ve radyo oyunları gibi bütün bunlardan etkilendiklerim, bana temas edenleri, katkısı olanları da sahnede anlatacağım.” şeklinde konuştu.

Oyundan Kesitler

Kendi sunduğu Seç Bakalım televizyon programında hostes olarak ise başlayan ve ardından dünyaca ünlü Baharat Kızlar (Spice Grills) gurubunda yer alan Geri Halliwell’in kendisine olan 20 dolar borcunu halen ödemediğini söyledi. Yazıcıoğlu: “Bende İngilizce az ama onunla kolay anlaşırdım, tarzancam ve vücut dilim çok iyi olduğu için başka dile de gerek duymadım. Çok seker kızdı, bir program çıkışı benden taksi için 20 dolar borç istedi, gidiş o gidiş, eve gidip gelen bu teklifi değerlendirmek için İngiltere’ye gitmiş, biz onu unuttuk sonra dünya listelerinde birinci sırada görünce çok şaşırdım ve mutlu oldum, arada hala arar benim hatırımı sorar’ dedi.

Muhsin Ertuğrul’dan Atatürk’ü dinledik

Tiyatroya tam olarak adım atmasında Muhsin Ertuğrul’un emeğinin çok olduğunu söyleyen Erhan Yazıcıoğlu ‘Benim tiyatroda kadroya girmemi sağladı, bize her molada ulu önderimiz Atatürk’ü anlatır ve duygulanırdı, Atatürk oyunları sürekli takip edermiş, bir keresinde oyuna geç kalınca Muhsin Ertuğrul’a kusura bakmayın Muhsin Bey biraz geç kaldım demiş’ dedi.

Erhan Yazıcıoğlu, Metin Akpınar, Nevra Serezli, Hüner Coşkuner

11 kez nişanlandım

Gençlik döneminde 10 kere nişanlandığı söyleyen Yazıcıoğlu ‘İlk nişanlıma gerçekten çok âşıktım, babamı ikna edip askere gitmeden kızı istedik. Kızın babası da oyuncuya veremem dedi, o sırada babam devreye girip işi bağladı ben de askere gittim, askerden izinli gelince eve gitmeden arkadaşlarımı buldum, önce bir oyuna ardından eğlenmeye ardından tavernaya ardından da arkadaşlarımızın evine gittik, ertesi gün ben eve gelmeden yüzük benden önce eve gelmiş, kızın babası beni takip edip dakika dakika ne yaptığımı anlatıp not etmiş’ dedi.

İlk rolüm gaydi

Tiyatro sahnesine ilk adım attığı oyunda figüran olarak oyun boyunca ceset taşıyan bir Alman askerini oynadığını söyleyen Yazıcıoğlu ilk rolünü de ‘Yengen’ adlı bir oyunla aldığını söyledi. Oyunda gay kılıklı bir erkeğı canlandırdığını söyleyen Yazıcıoğlu, ‘ilk oyunumu babam izledi, beni sahnede o kılıkla görünce baya morali bozuldu sanırım ama yolda eve dönerken beni tebrik etti ve oğlum olmasan roldeki adama uygun olduğuna inanacaktım, çok gerçekçi oynadın dedi’ dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.