Erdoğan’dan şimdi de Ahmet Kaya açılımı! Mezarını Türkiye’ye getirmek istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kürt ve Alevi açılımının ardından sürgüne gittiği Fransa’da 22 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden sanatçı Ahmet Kaya açıklaması yaptı. Erdoğan, sanatçının naaşının Türkiye’ye nakliyle ilgili, ”Nakli kubur teklifimiz masadadır. Çünkü bu topraklar, onun toprağıdır. Yeter ki aile bu konuda kararını versin…” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Endonezya’nın Bali adasında Türk gazetecilere açıklamalarda bulundu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Şair, yazar Sezai Karakoç ve sanatçı Ahmet Kaya ile ilgili gelen soruyu yanıtlayan Erdoğan, “Her ikisine de Allah rahmet eylesin. İki gün önce de Ahmet Kekeç kardeşimin vefat yıldönümüydü. Onu da rahmetle anıyorum. Tabii Sezai Karakoç zaten sürekli olarak şiirlerini okuduğumuz, terennüm ettiğimiz bir üstadımız.” dedi.

Erdoğan, Ahmet Kaya’nın kabrinin Fransa’dan nakli ile ilgili de şu açıklamalarda bulundu:

“Ahmet Kaya da ben cezaevine girerken Yedikule’de Kazlıçeşme’de yapılan programa gelmişti. Bu anlamlı günümüzde onun orada yaptığı konuşma, söylediği parçalar hakikaten unutulmazdı. Ben tabii istedim ki nakli kubur yapmak suretiyle Fransa’dan alalım, burada defnini yapalım. Aile olumlu yaklaşmadı, onun için getiremedik. Yoksa o, bu toprakların insanı. Ona yapılanları, o geceyi unutmamız mümkün değil.

‘BİZİM NAKLİ KUBUR TEKLİFİMİZ HALA MASADA’
Kusura bakmayın, bazıları kızıyor ‘niye öyle diyorsun’ diye ama bu beyaz Türkler var ya; neler yaptılar malum. Normal zamanda ‘Ahmet Kaya şöyle, Ahmet Kaya böyle’ Peki o gece yaptığınız ne? Neler demediler ki? Biz bir kez daha rahmet diliyoruz. Ama bizim nakli kubur teklifimiz hala masadadır. Bu teklifin değerlendirilmesiyle buna göre bir adım atılabilir. Çünkü bu topraklar, onun toprağıdır. Yeter ki aile bu konuda kararını versin ve adımı da ona göre atarız. Çünkü bu ülkede sevenlerinin olduğu kadar herhalde Fransa’da seveni olmaz.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.