Erdoğan, THY Avrupa Ligi şampiyonu Anadolu Efes’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, THY Avrupa Ligi şampiyonu Anadolu Efes Spor Kulübü yönetici, teknik heyet ve sporcularını kabul etti.

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu Efes Basketbol Takımı’nı üst üste ikinci kez şampiyon olması dolayısıyla tebrik etti, Türkiye’ye yaşattıkları gurur dolayısıyla teşekkürlerini sunarken sporun farklı branşlarında elde edilen başarıların gerisinde son 20 yılda Türkiye’ye kazandırdıkları güçlü altyapının bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 5 sporcunun altın, iki sporcunun bronz madalya kazandığını, bu başarılarla Türkiye’nin aynı zamanda takım halinde de dünya şampiyonu olduğunu anımsattı.

Taekwando Avrupa Şampiyonası’nda ise sporcuların 9 altın, 5 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplam 19 madalya elde ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylece hem tekvando hem de para tekvando millilerinin takım halinde Avrupa şampiyonu olduklarını söyledi.

Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı’nın da şampiyonlar ligi süper finalinde galip gelerek 5’inci kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştığını, kürek sporcularının ise İtalya’daki Gençler Avrupa Şampiyonası’nda iki altın madalya kazandıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm takımları ve sporcuları tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tablonun 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda yakalanan başarının bir tesadüf olmadığını gösterdiğini belirterek, “Sporun farklı branşlarında elde edilen başarıların gerisinde son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü altyapı vardır. Gençlerimizin spor yoluyla sosyal hayata adapte edilmeleri ve daha aktif bireyler haline gelmeleri için gerekli altyapıyı önemli ölçüde tamamladık. Dev stadyumlardan mahallelere kadar uzanan sahalara ülkemizin her köşesini spor tesisleriyle donatarak devam ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002 yılında 278 bin olan sporcu sayısının 2022 yılı itibarıyla 11 milyona ulaştığına işaret etti.

Gençlere örnek teşkil eden başarıları için sporcuları kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşrifleri için teşekkürlerini iletti.

Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan ise “Temel amacımız Türk sporunu ileriye götürmek, Avrupa sahalarında ülkemizi başarıyla temsil ederek basketbolumuzu ve sporu tüm gençlere sevdirmektir.” dedi. Anadolu Efes Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman da konuşmasında, Anadolu Efes’in Türkiye’yi en iyi şekilde dünyaya tanıttığını düşündüğünü belirtti.

Kabulde, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da hazır bulundu. Ayrıca Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan ve Anadolu Efes Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, kabul sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye takdim etti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.