Erdal Beşikçioğlu, Tatbikat Sahnesi’nde yeni bir oyun daha sahneye koyuyor “Takan Takana”

Erdal Beşikçioğlu, kurucusu olduğu Tatbikat Sahnesi’nde yeni bir oyun daha sahneye koyuyor. Laurent Baffie’nin yazdığı ‘Toc Toc’, 10 Şubat’ta ‘Takan Takana’ adıyla Ankara Tatbikat Sahnesi’ndeki prömiyer ile seyirciyle buluşacak. ‘Takan Takana’, Ankara’nın ardından İstanbul ve diğer şehirlerde de seyirciyle buluşacak.

Beşikçioğlu’nun yönettiği komedi oyunu, altı OKB (Obsesif Kompülsif Bozukluk) hastasının doktoru bekledikleri sırada tanışmalarını ve iletişimlerini konu alıyor. ‘Takan Takkana’da Kıvanç Kürkçü, Melih Efeçınar, Metehan Kuru, Dilan Düzgüner, Ezgi Sonkuş, İlkyaz Arslan, Hayriye Merve Kaya rol alıyor.

blank

Oyun Hakkında…

Her biri farklı takıntılara sahip altı OKB (Obsesif Kompülsif Bozukluk) hastası, bir terapistin bekleme odasında karşılaşır. Hepsinin aynı doktorla randevusu vardır. Ancak uçağı rötar yapan doktor bir türlü gelmez. İlk kez karşılaşan bu altı insan bir yandan doktoru beklerken bir yandan da birbirlerini tanımaya çalışır.

Tür: Komedi, Süre: Tek Perde / 70 Dakika, Yaş Sınırı: 16 yaş

Yazan: Laurent Baffie, Çeviren: Buket Kubilay, Yöneten: Erdal Beşikçioğlu, Dekor Tasarım: Tatbikat Sahnesi, Kostüm Tasarım: Tatbikat Sahnesi, Video: Can Akyürek, Işık Tasarım: Arif Temel, Afiş Tasarım: Hande Şiri

Oyuncular: Kıvanç Kürkçü, Melih Efeçınar, Metehan Kuru, Dilan Düzgüner, Ezgi Sonkuş

İlkyaz Arslan, Hayriye Merve Kaya

Tatbikat Sahnesi Hakkında…

Devlet Konservatuvarı Tatbikat Sahnesi veya kısa adıyla Tatbikat Sahnesi, Türkiye’de çağdaş tiyatro anlayışının yerleşmesinde önemli etkisi olan bir tiyatro topluluğuydu.

1940 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı’na bağlı olarak kurulan Tatbikat Sahnesi, 1949 yılında Devlet Tiyatroları’nın kurulmasıyla kapandı. Tiyatro, ilk çalışmalarını Carl Ebert ile yaptıktan sonra Muhsin Ertuğrul yönetiminde devam etti.Devlet Tiyatroları’nın temelini oluşturan Tatbikat Sahnesi, Ankara’daki seyirciye çağdaş tiyatroyu tanıtarak bu konuda öncülük etmişti.Ne var ki, 1949 yılında devlet tiyatrolarının kurulmasıyla kapanan Tatbikat Sahnesi, bugüne kadar devlet idaresine gelen siyasi partilerce, bu sanat okullarından mezun olan sanatçı adayları için mesleki kariyerlerini geliştirecek, tatbik edecek bir imkan sağlayamamıştır.

İşte bu ülküden yola çıkarak Tatbikat Sahnesi; 2013 yılında Erdal Beşikçioğlu ve eşi Elvin Beşikçioğlu tarafından, nitelikli sanat beğenisini geliştirmek, toplumumuzun sanat yaşamına ve dünya sanat ortamına aktif bir biçimde katılmak, katkıda bulunmak amacından yola çıkarak kurulmuştur. Bu amaçla sahnemizde sergilenen ve sergilenecek olan tüm performanslar üretim içinde öğrenim düşüncesini benimseyen, dünyayı doğru algılayan ve yorumlayan, özgür, yapıcı, yaratıcı, aydın, atak ve eleştirel bir bakış açısıyla uygulanmaktadır.

Tatbikat Sahnesi 2013 yılından bu yana 18 başarılı prodüksiyona imza attı

Bir Delinin Hatıra Defteri – Nikolay Gogol
Mezarsız Ölüler (2014) – Jean-Paul Sartre
Tüy Kalemler / Quills (2014) – Doug Wright
Woyzeck Masalı (2015) – Georg Büchner
Antabus (2015) – Seray Şahiner
An-Blink (2015) – Phil Porter
Aşk Aptalı (2016) – Sam Shepard
Hizmetliler (2016) – Jean Genet
Ceza Külliyesi (2016) – Franz Kafka
Tüy Kalemler / Quills (2016) – Doug Wright
1806 Laveyn (2017) – Süleyman Karaahmet
Gidion’un Düğümü (2017) – Johnna Adams
Woyzeck Masalı (2017) – Georg Büchner
Pal Sokağı (2017) – Ferenc Molnar
Delirium (2018) – Enda Walsh
Oksimoron (2018) – Robert Dubac

Bernarda (2019) – Federico Garcia Lorca

Takan Takana (2019) – Laurent Baffie

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.