Epilasyonda DIODE Lazer Dönemi

Kişisel bakımlarına ve görünümüne özen gösterenlerin dikkat ettiği noktalardan biri de vücudun bazı bölgelerinde ki istenmeyen tüyler.

Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin köklerini tahrip etmek için cildin alt tabakalarına farklı dalga boylarında lazer ışığı gönderilmesidir. Temel olarak kıla renk veren melanin tarafından emilme özelliğine sahip olan lazer ışını, kozmetik amaçlı kıl köküne uygulanan, kalıcı olarak yok eden ve uygulama bitince etkisi geçen bir ışıktır. Lazer epilasyon, 3.5 milimetrelik bir derinlikte uygulanan kişiye zararlı olmayan yalnızca kıl köküne etkili ısı enerjisi veren bir cihazdır.

Epilasyonda kozmetik amaçlı üretilen DIODE Cihazları 2014/30 ve 2014/35 CE belgeli olup tıbbi cihaz yönetmeliğine girmez. Düşük enerji ile masaj hissi veren bir uygulamadır. 10j/cm2 enerji aralıklarla verilir ve cilde agresif değildir. Cihazlar 12j/cm2 enerjiyle sınırlıdır.

Epilasyonda DIODE Lazer Dönemi

İstenmeyen tüylerden kurtulmanın adresi Güzellik Salonları

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, kozmetik amaçlı kullanılan diode lazer epilasyon cihazını diğer lazerlerden ayırmıştır. Kozmetik amaçlı üretilen ütüleme diode lazer epilasyon cihazları, güvenilir bir şekilde, hızlı sonuç veren, her cilt ve tüy tipine uygulanabilen en son teknoloji cihazlardır.
Epilasyonda kullanılan diode lazer cihazlarının tıbbi mi kozmetik mi konusu hakkında bilgi veren GÜSEF Başkanı Rıfat Kıyıcı, ‘’Kanun, kozmetik amaçlı üretilen ve sadece epilasyon amaçlı kullanılan ütüleme diode lazer epilasyon cihazının kullanımını, Güzellik Salonlarına vermiştir. İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, bu cihazların tıbbi cihaz kapsamında değerlendirilemeyeceği hususunda ki görüşünü 01/07/2016 tarih ve 86765 sayı ile İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne iletmiş, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü 25/11/2016 tarih ve 25982 sayı ile 81 İl Valiliğine görüşü göndermiştir. Bu görüş sonucunda, Belediyeler cihazın kullanılmasına izin vermiş, KOSGEB bu cihazlar tıbbi amaçlı olmadığı için destek vermiş ve Talim Terbiye Kurulu 2014/30 ve 2014/35 CE’li cihazlarla eğitim vermek şartıyla eğitim programını onaylamıştır’’bilgisini verdi. GÜSEF Başkanı Rıfat Kıyıcı, ‘’5580 sayılı Kanun kapsamında faaliyet gösteren kurumlarda, Bakanlıkça belirlenen programları başarıyla tamamlayanlar, aldıkları kurs bitirme belgeleriyle, tamamladıkları programlara ilişkin işyerlerinde çalışabilir ve işyeri açabilirler. Bu durumda olan kişiler için başka bir meslek belgesi aranmaz. Bu Kanun maddesi, seri atışlı Dıode lazer epilasyon kurs bitirme belgesine sahip olan kişilerin, uygulama yapabilmesini Kanunla koruma altına almıştır. Güzellik sektöründe epilasyon uygulaması için gerekli eğitim saati eğitimlerini tamamladıklarına dairbelgeleri olan Güzellik Uzmanları, onaylı cihazlarla uygun cilt tiplerine göre temel hijyen ve işyeri açma şartlarına sahip Güzellik Salonlarında, epilasyon yapabilir.’’ açıklamasında bulundu. Kıyıcı ‘’güzellik sektörü olarak, gelişen teknolojiyi hızla güzellik hizmetine sunuyoruz. Alexsandrite, nd-yag epilasyon cihazları 93/42 CE belgeli ve 150 j/cm2 enerji sınırlı Tıbbi Cihazlardır. Diode lazer cihazlarında da tıbbi ve kozmetik amaçlı cihazlar bulunmaktadır. Kozmetik Diodlar 2014/30 ve 2014/35 CE li ve 12 j/cm2 sınırlıdır. Bu noktada istenmeyen tüylerden kurtulmak isteyen vatandaşlarımız güvenle güzellik salonlarında dıode lazer ile epilasyon yaptırabilirler. Lazer tedavileri yapıldıkları anda yalnızca 3.5 milimetre derinlikteki kılların ısı enerjisi ile yok edilmesine neden olurlar. Vücudumuza yayılan ve devem eden bir etki söz konusu olmamaktadır. Lazer epilasyon mutlaka uzman kontrolünde yapılması gereken bir uygulamadır. Lazer epilasyon yaptıracağınız yerlerin Belediyeden ruhsatlı salonlar olmasına özen gösterin’’ dedi.

blank

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.