Engin Akyürek, Türkiye’nin yıldızıydı şimdi ise bir dünya yıldızı

Kimden bahsediyorum dersiniz? Tabiî ki Engin Akyürek’ten. Yıl 2004 Türkiye’ye yeni yıldızlar kazandırmak için yapılan yarışmadan iki yıldız doğdu.Biri Beren Saat diğeri ise şu an ünü Türkiye sınırlarını aşmış olan Engin Akyürek.

Herşey Fatmagül’ün Suçu neyle başladı.Fatmagül’ün bir suçu yoktu tabiî ki Engin Akyürek’in 14 yıl içindeki o büyük yükselişinde

Aslında konu olarak hoş olmayan içinde tecavüz şiddet barındıran bir diziden oyunculuğu ve yakışıklılığı ile tüm dünyada kendisine hatırı sayılır bir fan kitlesi yaratacak Engin Akyürek sıyrıldı gitti.

Kimse ona kin bağlamadı ,kızmadı aksine bağrına bastı belkide şeytan tüyü vardı kendisinde yani o kadar çok sevildi…

Yıllar içinde pek çok dizide ve sinema filminde oynadı ve başarısına başarı kattı..

Şu günlerde 21 öyküyü derlediği adına “Sessizlik” koyduğu bir kitabı çıktı.İmza günleri ardı ardına geliyor ve işin ilginç yanı bu imza günleri için yurt dışındaki hayranları turlar düzenliyor.Sırf onunla bir kare fotoğraf için binlerce km yol teperek gelen çoğu tek kelime Türkçe bilmeyen hayranları dikkatimi çekiyor!
Bir süredir onları sosyal medyadan takip ediyorum…Neden ve niçin sorularıyla.

blank
Engin Akyürek – Bergüzar Korel

Geçtiğimiz günlerde sordum “Engin Akyürek’i neden seviyorsunuz” diye.

Resmen mesaj yağmuruna tutuldum.Hepsi kendine göre anlattı sebebini mesela o masum gülüşüne hayran olanlar var bazıları sosyal sorumluluk projelerindeki çalışmalar nedeniyle seviyor bazıları onu dünya yıldızlarından da üstün tutuyor çoğu onu mütevazi olduğu özel hayatı ve aile hayatındaki düzgünlüğü yüzünden seviyor şöhrete rağmen değişmeyen kişiliğini seviyor ,sanata duyduğu saygıya değer veriyor, bazıları diğer dünya yıldızlarında görmediği bir çok özelliği barındırdığı için seviyor ve bazıları ise sebepsiz seviyor.Bir tanesi uydu kanallarını zaplarken “Fatmagül’ün Suçu ne” dizisinin bir sahnesinde kendisine rastladığını ve o andan itibaren sırf onun için tek kelime Türkçe bilmeden diziyi izlediğini söylüyor.

Ve bu liste böyle uzayıp gidiyor…

Yani esas şunu demek istiyorum siz kendiniz gibi olursanız karşı tarafta sizi aynı şekilde sarıp sarmalar!…
Engin Akyürek’in bugün tüm dünyada bilinen sevilen bir aktör olmasının esas sebebi samimiyet diyorum ve susuyorum…

Funda Erkoç/Magazinmatik

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.