Engin Akyürek ekranlara dönüyor

Engin Akyürek “Yeter” dizisinin kadrosuna dahil oldu!

Başrollerini Pelin Karahan ve Yurdaer Okur’un paylaştığı “Yeter” dizisine sürpriz bir isim dahil oldu. Bu yıl Uluslararası Seul Drama Ödülleri’nde, “En İyi Aktör” seçilen oyuncu Engin Akyürek, ardından da Emmy Ödülü için, “En İyi Performans Sergileyen Aktör” dalında aday gösterilmişti. “Kara Para Aşk” dizisinden sonra ekranlarda görünmeyen Akyürek, Yeter’le ekranlara dönüyor.

Engin Akyürek Kimdir?

Türk sinema ve dizi oyuncusu Engin Akyürek, 12 Ekim 1981 tarihinde dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olan Engin Akyürek, “Türkiye’nin Yıldızları” adlı yarışma programında birinci olarak sanat dünyasına adım attı.

Yarışmanın sona ermesinin ardından, Yabancı Damat adlı tv dizisinin kadrosuna katıldı. 2004 – 2007 yılları arasında “Yabancı Damat” dizisinde “Kadir Sadıkoğlu” karakterini canlandıran Akyürek, 2006 yılında ise “Kader” adlı sinema filminde “Cevat” karakterini canlandırdı.

2007 – 2008 yılları arasında Atv’de yayınlanan “Karayılan” adlı tv dizisinde “Nizipli” rolüyle kamera karşısına geçti. 2009 yılında “Bir Bulut Olsam” adlı dizide “Mustafa Bulut” karakterini canlandıran oyuncu, 2010-2012 yılları arasında “Fatmagül’ün Suçu Ne?” adlı dizide “Kerim Ilgaz” karakterini canlandırmıştır.

Farah Zeynep Abdullah ile birlikte, 2014 yılında vizyona giren “Bi Küçük Eylül Meselesi” adlı filmin başrolünde yer aldı. 2014 yılında Tuba Büyüküstün ile birlikte başrolünü paylaştığı “Kara Para Aşk” adlı dizide “Ömer Demir” karakterini canlandırdı.

Yabancı Damat, Kader, Fatmagül’ün Suçu Ne?, Bir Bulut Olsam, Kara para Aşk, Kara Yılan, Bir Küçük Eylül Meselesi gibi başarılı yapımlarda rol alan Akyürek, “Umut Veren Sanatçı”, “”En Has Erkek Dizi Oyuncusu”, “En İyi Erkek Oyuncu” ve “En İyi Erkek Drama Oyuncusu” gibi ödüllere layık görülmüştür.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.