Enerya Kapadokyagaz, doğal gaz dağıtım ağını genişletmeye devam ediyor

Türkiye’nin en yaygın 2’nci özel doğal gaz dağıtım şirketi olan Enerya Kapadokyagaz dağıtım ağını genişletmeyi sürdürüyor. 1 milyon 700 binden fazla aboneye hizmet veren Enerya; Nevşehir’in Acıgöl ve Hacıbektaş ilçelerine de doğal gaz götürerek binlerce aileyi daha doğal gaz konforuyla tanıştırmaya hazır.

Lisans tarihinden itibaren bölgede yaptığı yatırımlarla birlikte yaklaşık 85 bin haneye hizmet vermeye devam eden Enerya Kapadokyagaz, hali hazırda Nevşehir’in 7 ilçesinden 4’üne doğal gaz arzı sağlıyor. Şirket, Acıgöl ve Hacıbektaş ilçelerini de lisans kapsamına alarak altyapı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

6.038 nüfuslu Acıgöl ve 5.264 nüfuslu Hacıbektaş ilçelerine doğal gaz arzı sağlamaya hazır olan Enerya Kapadokyagaz, 2022’de Nevşehir’deki binlerce aileyi doğal gaz konforuyla tanıştırmayı amaçlıyor.

Nevşehir’de 570 km doğal gaz hattı ile 60 mahallede yaklaşık 83.700 aboneye hizmet sağlayan Enerya, 2022 yılında Nevşehir’de 51 km yeni doğal gaz şebekesi oluşturarak 10 yeni mahalleye daha doğal gaz ekonomisini ulaştırmayı hedefliyor.

Enerya KapadokyagazGaz Dağıtım A.Ş., Acıgöl ve Hacıbektaş Belediyelerinin almış olduğu meclis kararlarına istinaden EPDK’ya lisans genişleme başvurusunda bulunacak olup gerekli izinlerin alınmasına müteakip doğal gaz alt yapı çalışmalarına başlayacak ve 2022 bitmeden ilçelere doğal gaz arzını sağlayacak.

Altyapı çalışmalarına başlanıyor

Enerya Kapadokyagaz Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özaltın, “Enerya Kapadokyagaz olarak temiz ve ekonomik bir enerji olan doğal gazın kullanımının yaygınlaşmasını amaçlıyoruz. Bu paralelde çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmekteyiz. Acıgöl ve Hacıbektaş ilçelerine doğal gaz arzının 2022 yılında sağlanması konusunda bu iki ilçeyi de doğal gaz dağıtım lisansımızın kapsamına alıyoruz. Nevşehir’de doğal gaz çalışmalarına verdikleri destek nedeniyle başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Enerji Bakanımız Sayın Fatih Dönmez ile Sayın Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe ile İl Başkanımız Ali Kemikkıran ve Nevşehir Belediye Başkanımız Mehmet Savran, Acıgöl Belediye Başkanımız Ercan Ertaş ile Hacıbektaş Belediye Başkanımız Arif Yoldal Altıok’a teşekkürlerimizi iletiyor, bölge halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.

Yıllık 4 milyar metreküp gaz hacmi

Enerya Enerji’nin 10 ilde 1 milyon 700 binden fazla aboneyi doğal gaz konforuyla buluşturduğunun altını çizen Faruk Özaltın, “Doğal gaz, tüm dünyada temiz enerji olarak kabul edilirken alternatif yakıt türlerine göre ev ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlıyor. Temiz bir enerji kaynağı olan doğal gaz, ortam ve çevre kirliliğine de yol açmıyor. Yıllık 4 milyar metreküp gaz hacmi ve 16 bin kilometreye varan şebekemiz ile abonelerimizi doğal gaz ile buluşturmaya devam edeceğiz” şeklinde sözlerine devam etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.