Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar EUROGIA Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

EUROGIA topluluğunun başkanlığını Temmuz 2018’den bu yana yürüten Pınar, toplantıyla eşzamanlı gerçekleştirilen proje pazarı etkinliğinde açılış konuşması gerçekleştirdi

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, Portekiz’in Braga kentinde 26-27 Temmuz 2022 tarihlerinde düzenlenen EUROGIA 2030 Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Avrupa Birliği tarafından yeni teknoloji ve projelerin geliştirilmesi için oluşturulan EUREKA çatısı altında enerji alanındaki Ar-Ge faaliyetlerini sürdüren EUROGIA topluluğunun başkanlığını Temmuz 2018’den bu yana yürüten Pınar, toplantıyla eşzamanlı gerçekleştirilen proje pazarı etkinliğinde açılış konuşması gerçekleştirdi.

Pınar, yeni dönemde küresel ekonomide oluşan belirsizliklere değindiği konuşmasında küresel boyuttaki sorunların çözümünde yine küresel düzeyde işbirliğinin zorunlu olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Yeni dönemin koşullarını İngilizce dört farklı kelimenin baş harflerinden oluşan BANI kavramıyla açıklayan Pınar, bu kavramları “Kırılgan (Brittle), Kaygılı (Anxious), Doğrusal olmayan (Non-lineer) ve Anlaşılmaz (Incomprehensible)” olarak sıraladı.

Öte yandan Pınar konuşmasında Mevlana Celaleddin-i Rumi’ye atıfta bulunarak, “Dünle beraber gitti cancağızım, Ne kadar söz varsa düne ait, Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.