En Kıymetli Miras Bir Asırlık Mühür

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türk Milletinin her alanda kazanacağı zaferlerin başlangıcı olduğunu söyledi. Bir asıra ulaşmanın coşku ve gururunu yaşadıklarını belirten Pehlivan, “Zafer Bayramımız bin yıllık vatanımızın tapu senedi, kurtuluşumuzun da bütün dünyaya karşı vurulmuş 100 yıllık mührüdür. Bu şuurla ve coşkuyla kutladığımız Zafer günümüz, devraldığımız ve çocuklarımıza emanet edeceğimiz en kıymetli mirasımızdır. Bize bu zaferi kazandıran Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve muzaffer kadrolarını rahmet ve minnetle anıyor kıymetli hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, aziz ruhlarını dualarla anıyorum” dedi.

Ortak mirasımız

Kutlama mesajında 30 Ağustos’un bir milletin var olma, bağımsızlığına kavuşma mücadelesinin zaferle taçlandığı günün adı olduğuna dikkat çeken Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, şunları kaydetti; “Bu destansı zaferle birlikte, ortak mirasımız olan Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır. Bizler tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi yine aynı birlik ve beraberlik duygularımızla bu topraklarda kardeşliğimize sahip çıkmaya devam ediyoruz.”

Şehit Kemal vurgusu

Her Zafer Bayramımızda bize bu zaferi kazandıranları, çektikleri çileleri, verdikleri soylu mücadeleyi ve yaşadıkları zorlukları da unutmamak gerektiğini belirten Pehlivan, şöyle devam etti; “Bir Menemenli olarak Cennet Mekân Kaymakamımız Şehit Kemal’i vatanın kurtuluşu ve milletin istiklali için canını vermiş tüm şehitlerimizi de rahmet dualarıyla yad ediyor, Türk Milletinin ve hemşehrilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Menemen’de de törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelen koyma törenine, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Ahmet Fatih Oğuz, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları yöneticileri, gaziler, mahalle muhtarları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Protokolün Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Menemen Kaymakamlığı’nda tebriklerin kabulünün ardından Atatürk Caddesi’nde bando eşliğinde kutlama ve geçit töreni düzenlendi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.