Emre Kınay’ın “Nihayet Bitti” oyununun galasına ünlü akını

Emre Kınay’ın solo performansı ile sahnelenen tek kişilik tiyatro oyunu “Nihayet Bitti” alışılmadık bir gala ile tiyatro severlerle buluştu… İlk defa bir tiyatro galasında konuya özel kokularla izleyici oyunun kokusunu soludu…
Peter Turrini’nin yazdığı, Ayşegül Hardern’in çevirisini yaptığı, Duru Tiyatro’nun yeni oyunu “Nihayet Bitti” sezona merhaba dedi. Başak Akan ve Emre Kınay’ın birlikte yönettiği tek kişilik oyunda ilk defa bir tiyatro sahnesinde kokulandırma yapılarak izleyicinin oyunun daha fazla içine girmesi sağlandı.

Parkim Kimya parfümörlerinin “Nihayet Bitti” ye özel hazırladığı kokularla, seyirci oyundaki ortamı sadece hissetmekle kalmayıp aynı zamanda kokusunu da duydu. Duru Tiyatro, bir tiyatro oyununda ortam kokulandırması yaparak bir ilki gerçekleştirdi.

Emre Kınay, galada “Dünyayı çirkinleştirmek isteyen teröre inat sanat devam etmeli” dedi.

Tiyatroda sahnesindeki 25’inci yılını kutlayan Emre Kınay, “Dünyada iki kişi bile kalsa tiyatro devam eder, sen bana ben sana hikayemizi anlatırız. Tarihteki pek çok savaşta tiyatro sığınaklarda bile devam etti. Akü biter kameralar kapanır, ekran kapanır ama yaşam enerjisi bitmediği sürece tiyatro bitmez. Biz çirkin terör saldırıları karşısında sanat etkinliklerini iptal edersek o zaman güzel olan her şeyi tek tek bitirmelerine izin veririz, teröre inat galamızı iptal etmedik, tüm sanat etkinlikleri de devam etmeli.” Dedi.

“Bine kadar sayacağım ve beynimi uçuracağım” Emre Kınay’ın bu sözleri ile oyun başlıyor ve sonra hep birlikte saymaya başlıyoruz…
1….2…3…. bine kadar hep birlikte sayıyoruz, bazen gülerek ve gülerken ağlayarak… Hayatta her istediğini her şeye eyvallah diyerek elde etmiş elde etmiş ancak hayatın gerçekleriyle yeterince yüzleşememiş bir araştırmacı gazetecinin intiharına dakikalar kala son yaşadıklarına tanık oluyoruz. Hatta bu gazetecinin terör karşısındaki garip tutumunu da izliyoruz. Aynada herkes kendine bakıp yüzleşsin diye bu oyunu yaptım diyen Emre Kınay, 70 dakika süren tek perdelik solo performansının sonunda ayakta alkışlandı.

Evrim Alasya, Edip Akbayram, Barış Falay, Esra Ronabar, Sevinç Erbulak, Osman Sınav, Berk Atan, Tolga Sarıtaş, Oğuzhan Koç, Bülent Parlak, İbrahim Büyükak, Burcu Gönder, Bora Öztoprak, Çiçek Dilligil, Levent Tülek, Ahmet Rıfat Şungar, Funda İlhan ve daha pek çok sanatçı arkadaşı Emre Kınay’ı bu özel gecede yalnız bırakmadı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.