Emre Altuğ’un yeni filmi Mezarcı’nın afişi yayınlandı

Usta yazar Osman Şahin’in aynı ismi taşıyan öyküsünden uyarlanan ‘Mezarcı’ filminin teaser afişi ilk kez yayınlandı.

Çekimleri 3 haftada tamamlanan filmin yönetmenliğini ve senaristliğini yönetmen Talip Karamahmutoğlu üstlenirken, görüntü yönetmenliğini Altın Koza ve Altın Portakal ödüllü Feza Çaldıran yaptı.

Oyuncu kadrosunda Emre Altuğ, Nilay Erdönmez, Orhan Aydın, Mustafa Uzunyılmaz, Turan Özdemir, Sadık Gürbüz, Hikmet Karagöz, Adem Yılmaz, Hakan Eksen ve Bülent Çiftçi gibi tanınmış isimlerin bulunduğu ‘Mezarcı’ filminin çekimlerinin büyük bir bölümü Muğla’nın Dalaman ilçesine bağlı Şerefler Köyü’nde yapıldı. Çekimleri 3 hafta süren filmin son sahneleri ise İstanbul’daki Fransız Latin Katolik Mezarlığı’nda gerçekleşti.

Kültür Bakanlığı tarafınca desteklenen filmin Şerefler Köyü’ndeki setine, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ve bölge halkı büyük ilgi gösterirken, Şaşmaz aynı zamanda filmde de Belediye Başkanı olarak rol aldı.

mezarci

Kış aylarında vizyona girmesi planlanan filmin konusu ise şöyle:

Yeni bir hayat kurmak umuduyla işçi olarak gurbete gittiği Almanya’da mezarcılık konusunda ustalaşan Ejder, babasının ölümü üzerine memleketi Dalaman Şerefler Köyü’ne döner. Ejder’in köyündeki yerli ve yabancıların oluşturduğu milyon dolarlık yaşam alanları, Ejder’in mezarcılık konusundaki birikimlerine yeni ufuklar açar.
Milyon dolarlık evlerde oturan bu insanları, öldükten sonra köy mezarlığına defnetmek fikrine karşı çıkan Ejder, ”Aslan yattığı yerden bellidir” felsefesiyle yola çıkarak, ölecek her varlıklı insana ölümsüzlüğü simgeleyen zeytin ağaçları altında sonsuz bir yaşam vaat eder.
Kişiye özel mezar tasarımları ile cennete giden bu yolda müşterilerine eşlik eden Ejder ve şirketi, ”Yatay mezarcılık, öldükten sonra bile yanınızda olacak…” sloganı ile işler yolunda giderken, kasabaya sonradan yerleşen Bektaş’ın travmatik hikayesi ile yüzleşir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.