Emniyet ve Jandarma’dan eş zamanlı uygulama: 16 gözaltı

İçişleri Bakanlığı’nın Emniyet ve Jandarma ile ortaklaşa düzenlediği eş zamanlı ‘Motosiklet, Traktör ve Servis Uygulaması’nda aranma kaydı bulunan 314 kişi yakalanırken, 16 kişi gözaltına alındı.

ANKARA (İGFA) – İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı birimlerince çalıntı, aranan, ruhsatsız, sahte veya ikiz plakalı motosiklet, traktör ve servis araçlarına yönelik ülke genelinde eş zamanlı “Motosiklet, Traktör ve Servis Uygulaması” gerçekleştirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre uygulamaya 9 bin 501 ekip ve 27 bin 564 personelin katılımıyla 7 bin 304 noktada eş zamanlı yapıldı.

Uygulama sonucunda toplam 175 bin 468 araç, motosiklet, traktör ve servis aracı kontrol edildi. 92 çalıntı ve aranma kaydı bulunan araç ile motosiklet yakalandı. Bin 358 araç, motosiklet, traktör ve servis aracı trafikten men edilirken 12 bin184 araç, motosiklet, traktör ve servis aracına idari para cezası uygulandı.

Alınan bilgiye göre 829 şahsa adli ve idari işlem yapıldığı uygulamada, aranma kaydı bulunan 314 şahıs yakalanırken, 16 şahıs da gözaltına alındı.

Eş zamanlı uygulamalarda 2 adet tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 3 adet mermi/fişek, 1 gr eroin, 7,92 gr esrar, 1 adet diğer uyuşturucu madde, 9 bin 200 adet makaron, 4 gr metamfetamin uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Bu tür operasyonlarınd evam edeceği bildirildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.