Emir Taha’nın Yeni Teklisi “Lades”

“Türk halkı, emir taha’nın lo-fi ritimleriyle güney Londra’dan trip-hop hissini yakalıyor” NME

“Taha’nın vokal ve melodi arasındaki etkileşimdeki hünerli eli, onun büyüklüğünü işaretliyor…” The Line of Best

“Emir taha o altın dokunuşa sahip” CLASH

Anadolu psych-R&B sanatçısı emir taha, 2022’nin ikinci single’ı “Lades” ile geri dönüyor. Bir önceki single’ı “Kalp Çare Arar”dan yola çıkan Emir’in son şarkısı “Lades” pürüzsüz R&B ve lo-fi sesleri, geleneksel Türk gitarlarıyla kaynaşmış ve İngilizce ile Türkçe arasında akan şarkı sözleriyle dikkat çekiyor.

“Lades” için çekilen müzik videosu, Türkiye’nin geleneksel sanat formlarından olan ‘zenne’ (erkek dansöz) içeren güçlü bir görsel dünyaya sahip. Ayrıca gitarist olarak taha’nın da yer aldığı video, şarkının altında yatan ideolojileri basmakalıp cinsiyet kimliği etrafında değiştirme temasını mükemmel bir şekilde sergiliyor ve ayrıca Taha’nın beklentileri tersine çevirme yeteneğini gösteriyor.

Emir şarkı hakkında şunları söylüyor:

“Bile bile lades” nafile olduğunu bildiğiniz bir şeyi yapmak anlamına gelen Türkçe bir deyimdir. Sonunda kaybedeceğini biliyorsun ama yine de sana zarar vereceğini bilerek yapıyorsun. Yasak meyveden bir ısırık almak gibi. İlk başta tadı tatlı gelecek ama seni zehirleyeceğini biliyorsun. Bilerek göz ardı etmek gibi bir şey.”

Ondan kurtulmam gerektiğini bildiğim ama yine de sakladığım bir şey hakkında yazdım.”

Emir Taha, küresel müzik sahnesinde göreceğimiz bir sonraki büyük isim ve net bir misyona sahip bir müzisyen. Doğu ve batıyı birleştiren alternatif R&B ve leftfield electronica türleri ile anavatanı Türkiye’nin melodilerini harmanlamak istiyor. 25 yaşındaki müzisyen, klasik gitarıyla Anadolu rock’ına yaslanıyor, ancak Jai Paul’un yumuşak lo-fi stillerini akla getiren ritimlerle, The Weeknd’i anımsatarak, yaşadığı yerin, Güney Londra’nın, zorluk ve eziyetlerini de yansıtıyor. “Türk sanatçıların müziklerini küresel hale getirmesinin önünde birçok engel var – dil, kültür” diyor. ” Gidebildiğim yere kadar götürmek istiyorum”

Emir bu yolda emin adımlarla ilerliyor: geçen yıl onun için pandemiye rağmen fırtına gibi geçti. Bağımsız bir sanatçı olarak, EP’ler Hoppa pt1 ve pt2 olmak üzere iki bölümden oluşan iddialı bir proje yayımladı. Bu EP’ler onun eşsiz tarzını belirledi. Ardından YouTube’da yetişen ve rapçi BEGE ile viral parçası olan ‘BSG’ sayesinde Türkiye’de bir numaraya yükseldi ve GQ’da ‘geleceğin sesi’ seçildi. 2021’de çığır açan bir başarıya imza atan Emir, NME’nin 100 listesinin bir parçası olarak seçildi- tüm bunlar onu Polydor ile bir anlaşma imzalamaya ve 2022 için kulakların pasını silecek çalışmalar hazırlamaya yöneltti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.