Eminevim için üyelerden şikayetler giderek artıyor

Eminevim ile ev sahibi olmak isteyenler bin pişman! Bu firma ile çalışanlar seslerini duyurmaya devam ediyor…

İŞTE! EMİNEVİM İÇİN YAPILAN ŞİKAYETLERDEN BAZILARI!!

03.04.2019 tarihinde Eminevim’e giderek 100 kişilik 400.000TL’lik gruba %10 peşinat (40bin) ve 33.000 TL organizasyon ücreti ile çekilişli bir şekilde üye oldum. Üye numaram 1.169.331’dir. Sözleşme imzalanırken sistemden çıkma halinde sözleşmede yer alan iadelerin 6 ay sonra yapılacağı ve organizasyon bedelinin tamamen şirkete kalacağı ibaresini sorduğumda, Ankara/Yenimahalle şubesindeki temsilcim “o altı ay, ödemelerin o zamana kadar sarkabileceğini gösteriyor, her zaman altı ay değil o süreç ayrıca hastalık ve işten çıkarılma gibi mücbir sebepler nedeniyle sistemden ayrılırsanız organizasyon bedelinizin tamamı başka durumlarda da şirketin inisiyatifiyle bir kısmı iade edilir” diyerek bir iyi niyet umudu verdi. Ancak ne hikmetse riski benim alacağım zaman tamamen şirketin lehine yazılı bir kurala bağlanan durum, riski şirketin alacağı zaman sözlü ve net olmayan bir iyi niyet teminatıyla geçiştirilmiş oldu.

Ayrılanlar parasını alamıyor! Eminevim’de şikayetler patladı!

Covid-19 salgını ülkemizi de vurup ev fiyatları fahiş bir oranda artınca çekilişlerde evin çıkmayıp en son alacağım tarih olan 2023 Haziran’a kadar 400.000’e hiçbir şey alamayacağım neredeyse kesinleşti. Ben de varsın organizasyon bedelimi kessinler, hem hepsini de kesmeyecekler zaten en azından peşinat ve taksitlerimi alırım diye temsilcime müracaat ettim. Ancak organizasyon bedelinin tahmini %85 gibi bir kısmının şirkete kalacağı kalan 68.800 liranın da 6 ay sonra iade edileceğini söyledi.

O zaman “çıkmayayım teslimatı öne çekeyim” diyerek teslimat miktarını araba alacak şekilde düşürüp yüksek miktarda ara ödeme yapacağım bir senaryo talep ettim. 2-3 gün sonra merkezden bana verdikleri cevap: teslimat miktarımın en fazla 300.000’e düşürülebileceği ve şimdi 130.000 liralık bir toplu ödeme yaparsam 4 ay sonra (2021 Şubat’ta) bu teslimatı alabileceğim şeklindeydi. Org. Ücreti haricindeki toplam param olan 68.800TL üstüne Şubat’a kadar ödeyeceğim 4×4.024TL ve şimdi vereceğim 130.000’i topladığımda o zamana kadar içeride biriken param 214.896TL oluyor.

Üzerine içeride bıraktığım 33.000TL’lik organizasyon bedeli de cabası! 300.000 için o kadar ödemenin üstüne daha büyük bir toplu ödeme yapıp üstüne 4 ay daha beklemem şartıyla bana böyle komik bir ödeme planı çıkardılar. 300.000TLnin vade ortası 150.000 iken benimle dalga geçer gibi bir teklif yapmaları zoruma gitti. Bunun gibi daha birçok senaryo talep ettim hepsinde de dalga geçer gibi teklifler geldi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.