Emel Vardar’ın Camdan Kadınları “Knidos’un Sır’ı” Sanat Festivali’nde

Sanat dünyamızda ayrı bir yeri olan “Knidos’un Sır’ı” Sanat Festivali’nin 11’ncisi, yarın gerçekleşiyor.

Muğla Datça Yaka Köyü’ndeki Uluslararası Knidos Kültür sanat Akademisi (KNİDOS) da düzenlenen festival de 6 kişisel sergi ve 40 farklı sanatçının karma sergisi var. Dünya pandemi ile mücadelesini sürdürürken, dur-durak demeden çalışan sanatçıların ürettikleri eserleri izlemek için de çok sayıda sanatseverin Datça Yaka Köyü’ne gelmesi bekleniyor.

Festivale uluslararası heykel sanatçımız Emel Vardar’da katılıyor. Ressam-Heykeltıraş Emel Vardar, geçtiğimiz aylarda ABD ve İtalya’da sergilediği camdan kadın heykellerini bu festival için Knidos’a getirdi. Festival de ayrıca aralarında Yeni Zellanda Cumhuriyeti Büyükelçisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile sanatçı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in de aralarında olduğu çok sayıda kişi ve kuruluşa “Yaşam Boyu Onur Ödülleri” verilecek.

Festival de kişisel sergiler açan sanatçılar şöyle; Cam heykel Emel Vardar, resim Ertuğrul Ateş ve Ali Düzgün. Seramik Ece Kazan ve Mehmet Oral, heykel Funda Tarakçıoğlu.
Festivalde ayrıca konser de var. Konser de Birgül Su Ariç soprano, Mehmet Ariç piyano, İZDOB solist sanatçı olarak sahne alacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.