Emel Sayın’dan Afrin mesajı

Türk müziğinin güzide yorumcusu Emel Sayın önceki akşam CRR Konser Salonu’nda sahne aldı. İBB’nin, “Bestekârlarımız” konser dizisi kapsamında sahne alan Emel Sayın, Sadettin Kaynak’ın eserlerini seslendirdi.

Emel Sayın konserde, Kaynak’ın birbirinden farklı eserlerinin olduğunu vurgularken bu konserinde Yanık Ömer’i seslendirmek istediğini söyledi. Sayın: “Sadettin Kaynak’ın Yanık Ömer’i bir Mehmetçik, Kurtuluş Savaşı’nda kahramanca çarpışan bir askerimiz. Eserde savaş bitiyor ve Yanık Ömer köyüne dönüyor. Köyde büyük bir sevinçle karşılanıyor. Köy halkı onu bekleyen nişanlısı Pembe Gül ile düğünlerini yapmak için hemen hazırlıklara başlıyorlar. Yanık Ömer türküsü bu hikâyeyi en güzel biçimde anlatıyor ve mutlu sonla bitiyor.

Yaptığı konuşma esnasında duygulanan Sayın sözlerine şöyle devam etti: “Bu türküyü söyleyip Afrin’de çarpışan Mehmetçiklerimizden bahsetmeden olmaz. Eminim hepimiz dualarımızı gönderiyoruz onlara. İnşallah muzaffer olsunlar. İnşallah bu türküdeki gibi evli olanlar eşlerine, çocuklarına, nişanlı olanlar pembe güllerine kavuşsun ve hep birlikte düğün yapalım.”

Emel Sayın’ın konuşması salondan büyük alkış aldı.

Sanatçı “Bestekârlarımız” konser dizisi kapsamında 9 Şubat’ta CRR Konser Salonu’nda Münir Nurettin Selçuk eserleriyle sanatseverlerle buluşacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.