Emel Müftüoğlu: Linçten nasibimi aldım

Papağana işkence eden Murat Özdemir hakkında “Adam papağanın boğazını sıkmıyor” açıklamasıyla gündeme gelen Emel Müftüoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Linçten nasibimi aldım” dedi.

Usta oyuncu Emel Müftüoğlu, papağanına işkence ederek bacaklarının kırılmasına neden olan Murat Özdemir hakkında “Papağanın boğazını sıkmaya gerek yok, papağan zaten öyle bağırır.” dedi. Bu açıklamasıyla sosyal medyada kısa sürede çok konuşulanlar arasına giren usta oyuncu Instagram hesabından konu hakkında açıklama yaptı.

“LİNÇTEN BEN DE NASİBİMİ ALDIM”

Emel Müftüoğlu, papağanına işkence ettikten sonra gözaltına alınan ve sonrasında akıl hastanesine sevk edilen Murat Özdemir hakkında söyledikleriyle yanlış anlaşıldı. Konu hakkında Instagram hesabından açıklama yapan Müftüoğlu, şunları söyledi: “Ülkemizde sosyal medya gündemindeki toplumca sarsıcı konuların etrafa da sıçrayan ve yeni mağdurlar yaratan bir linç hareketine dönüştüğünü görmek artık olağanlaştı. Bundan ben de nasibimi aldım. Daha önce defalarca kişilerden çok şiddeti konuşalım dediğimi, takip edenler bilir.

“MAĞDURDAN ÇOK ŞİDDETİ UYGULAYAN GÜNDEMDE KALIYOR”

Bireyler üzerinden hareket edildiğinde sonuca varılmadığını kaç kez gördük. Hatta öyle ki mağdurlardan çok uygulayanların gündemde kaldığını ve bir süre sonra da linç edenlerin, linç edildiğini izledik hep birlikte. Bitmeyen bir kısır döngü. Aynı tavırlarla farklı sonuçlar beklenilmesinden ben bireysel olarak yorgun düştüm. Kadına, erkeğe, çocuğa yani insanlara ve hayvanlara her canlı türüne şiddete karşı olduğumu yinelemek bile yersiz.

“HUKUK TARAFINDAN ONANMIŞ SUÇLULARI KONUŞMAYALIM”

Bu niyetimin atlandığını sanmıyorum. Atlanıyorsa da durumun hassasiyetinden kaynaklandığına inanıyorum. İstemeden hassasiyetlerine dokunduğum kişiler bana gönül koyduğu için üzgünüm. Ben hala hukuk tarafından onanmış psikolojik sorunu olan bireyleri, suçluları, katilleri konuşmayalım diyorum. Şiddeti konuşalım; uygulayanları adalete teslim etmek için seslerimizi birleştirelim. Benim bildiğim tek çözüm bu.”

“BOĞAZINI FALAN ÇOK FAZLA SIKMIYOR”

Emel Müftüoğlu, Murat Özdemir hakkında “Çocukluğumdan beri inanılmaz bir hayvan sevgisiyle büyütülmüş meraklı bir çocuktum. Bütün hayvanlara karşı. Papağanlarda uzmanlık alanım. Papağanın boğazını sıkmaya gerek yok, papağan zaten öyle bağırır. Adam bağırınca oda korkmuş onun karşılığında oda bağırmış. Boğazını falan çok fazla sıkmıyor, hareketi inceledim. Fakat sağlıklı bir arkadaşımız değil tabi ki. Allah şifasını versin.” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.