Emekten Sepete ‘sosyal’ amacına ulaştı

Visa, UNDP ve Habitat Derneği iş birliğinde hayata geçirilen Emekten Sepete Kadın Kooperatiflerini Destekleme Programı’nın ilk yıl etki sonuçları açıklandı. Programa yatırılan her 1 lira, 2 liranın üzerinde sosyal fayda oluşturdu.

İSTANBUL (İGFA) – Emekten Sepete Kadın Kooperatiflerini Destekleme Programı ile kadın kooperatifleri dijital dönüşümlerini tamamladı.

Visa, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği, Paramı Yönetebiliyorum finansal okuryazarlık projesi kapsamında 2021 yılının başında başlattığı Kadın Kooperatifleri Destekleme Programı’nın ilk yıl sonuçlarını açıkladı. Programın ilk yılının sonunda 14 kooperatifin tamamı online ticaret, dijital pazaryerinde satış ve web sitesi altyapısına kavuştu.

Türkiye’nin dört bir yanından programa katılan 14 kadın kooperatifiyle İstanbul’da düzenlenen etkinlikte bir araya gelen UNDP, Visa ve Habitat Derneği yöneticileri, bu olumlu sonuçlardan yola çıkarak Programın ikinci yılına 12 yeni kadın kooperatifinin dahil edildiğini açıkladı.

Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, eşit işaretine benzeyen logo ile kapsayıcılık ve eşitliğe dayalı yaklaşımımızı çok güzel özetlediğini ifade ederek, bu kapsamda hem kadınların güçlenmesi, hem de küçük işletmelerin dijitalleşerek ekonomiye dahil olabilmeleri için pek çok projeyi aynı anda yürüttüklerini söyledi.

Kooperatiflerin tümünün ticaret altyapısını dijitalleştirmiş olmasının yüzde 100 başarı olarak nitelendirildiğini kaydeden Tezel, “Kadın kooperatiflerinin yüzde 76’sının program sayesinde e-ticarete başlaması, yüzde 71’inin satış kanallarını çeşitlendirebilmesi ve yüzde 47’sinin ihracatı hedeflemesi yaptığımız işin ne kadar katma değerli olduğunu ortaya koyuyor. Dijitalleşme desteği verdiğimiz kooperatiflerden ‘Dünyamız değişti’, ‘3 senede gideceğimiz yolu 1 senede aldık’, “Online siparişe başlayınca yurt dışına satışa başladık’, ‘Bereketimiz arttı’ gibi sözleri duymak projenin bundan sonrası için de bizleri çok yüreklendiriyor. Emekten Sepete Kadın Kooperatiflerini Destekleme Programı ile dijitalleşme yolunda üreten kadınların yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.